Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Zet 'm op 50

Steeds meer mensen willen hun woning verwarmen zonder gas. Uit principe, door de hoge gasprijzen of omdat hun cv-ketel niet meer lang meegaat. Je kan je woning fossielvrij verwarmen met een warmtepomp. Heel wat woningen zijn reeds geschikt, zonder dat er grote renovatiewerken nodig zijn

Om te zien of jouw eigen woning geschikt is voor verwarming met een warmtepomp, kan je meedoen aan Zet 'm op 50. Met dit initiatief van Bond Beter Leefmilieu, in samenwerking met Ode Vlaanderen, Stad Mechelen en verschillende andere partners, zet je je cv-ketel op 50 graden. Zo bespaar je in eerste instantie heel wat energie, want cv-ketels staan vaak afgesteld op de onnodig hoge temperatuur van 80 graden. Ook test je zo of jouw woning comfortabel blijft bij verwarming op lage temperatuur. Blijft het lekker warm? Dan is je woning eigenlijk al klaar voor fossielvrije verwarming met een warmtepomp. Een win-win voor je portemonnee en het milieu.  

Meld je aan om mee te doen met Zet 'm op 50 en krijg meteen instructies over hoe je je cv-ketel op een lagere temperatuur moet zetten. Je kan dus vandaag al starten met energie besparen. Tijdens koude winterdagen krijg een mailtje van Bond Beter Leefmilieu met de oproep om goed te letten op de temperatuur in je woning. Je vult daarna een korte vragenlijst in. Op basis daarvan krijg je persoonlijke informatie over wat voor jou de beste manier is om je woning te verwarmen. Doe jij ook mee met Zet 'm op 50?Meld je aan: https://www.ecobouwers.be/zetmop50/formulier. Heb je meer informatie nodig? https://www.ecobouwers.be/zetmop50.

Gepubliceerd op  di 27 dec 2022