Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Iets lenen? Scan de code op je kaart!

Onze zelfuitleentoestellen kregen een update. Voortaan kunnen zowel nieuwe als oude identiteitskaarten gescand worden. Zo hoef je de kaart niet uit het hoesje te halen en verklein je de kans dat ze in het toestel achter blijft. We geven nog enkele tips mee...

Werkwijze pas inscannen

Hou de pas halverwege het toestel, onder het rode kruis. Het maakt niet uit of er een barcode of qr-code op jouw pas staat. Zodra je een biep hoort en het boekje (op het scherm) draait, kan je beginnen items op de plaat te leggen. Scannen doe je best per 5 items, wacht tot alle items donkergroen zijn op het scherm en begin dan aan een nieuwe stapel.

Log uit na het inscannen!
Iets uitgeleend via de zelfscan? Klik na het scannen op de knop "Voltooid" en kies of je een ticket wil. Zo voorkom je dat iemand (ongewild) materialen mee neemt op jouw kaart.

Iets binnengebracht? Kijk na of alles binnen is!

Heb je materialen teruggebracht? Het toestel geeft niet aan of er nog iets thuis is. Dit kan je zelf nakijken bij "Overzicht ontleningen, reservaties & kosten". Hiervoor heb je jouw bibpas, e-ID of kids-ID nodig.

Kosten

Betalen kan je aan het zelfscantoestel via bancontact of online via Mijn Bibliotheek. Vanaf 5 euro kosten, kan je niet meer lenen. Om te betalen heb je steeds de bibkaart of identiteitskaart nodig van de persoon met kosten.

Gepubliceerd op  di 14 feb 2023