Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Erpe-Mere doet mee met weesgedichten, jij ook?

In het kader van de poëzieweek 2023 gaan honderden gedichten op zoek naar een adoptieraam. Vanaf donderdag 15 december kan je een gedichtje adopteren. Hiervoor zoeken we ook nog vrijwilligers die de gedichten deskundig om ramen willen schrijven.

Weesgedicht zkt adoptieraam 

Een weesgedicht, een gedicht dat een thuis zoekt. Het liefst bij jou, op jouw vensterraam.

In het kader van de poëzieweek 2023 gaan honderden gedichten op zoek naar een adoptieraam. Onder het motto ‘Weesgedicht zoekt Adoptieraam’ gaan Vlaamse bibliotheken en cultuurdiensten het onterecht saaie imago van poëzie te lijf door straten te overspoelen met gedichten.

Op weesgedichten.be vind je vanaf 26 oktober de gedichten die op zoek zijn naar een raam. Vanaf donderdag 15 december kan je een gedichtje adopteren. Wees er wel snel bij, de adopties verlopen meestal heel vlot.

Weesgedicht zkt handletteraar

Kan jij vlot met een pen overweg? Of schrijf jij al wel eens op een raam? De bib zoekt handletteraars om gedichten aan te brengen op ramen in Erpe-Mere. Wij zorgen voor een gedicht, een (vlotte) pen en een onbeschreven raam…

Benieuwd of het iets voor jou is? In november kan je je al eens uitleven op de ramen van de bib. Wij zorgen voor quotes en stiften zodat je vrijblijvend kan testen of het raamschrijven iets voor jou is. Bovendien organiseren we ook een workshop handletteren.

Stel je kandidaat voor 30/11, mailen naar bibliotheek@erpe-mere.be of bellen 053/60 34 70 (Els).

Weesgedicht zkt adoptieraam is een samenwerking tussen de bibliotheken en cultuurdiensten van Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove, naar een idee van Utopia Aalst.

Gepubliceerd op  ma 31 okt 2022