Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Wandelnetwerk Dendervallei Noord

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft een wandelnetwerk van bijna 400 kilometer uitgerold in ‘Dendervallei Noord’ (Aalst, Denderleeuw, Haaltert, Lede en Erpe-Mere). Via bewegwijzerde wandelpaden kan je zo eindeloos blijven rondstappen in onze regio. De rechthoekige houten palen met een rood-wit bordje duiden het wandelnetwerk aan.

Erpe-Mere en buurgemeentes maken deel uit van de 2de  fase van het project van Toerisme Oost-Vlaanderen. De eerste fase (Scheldevallei Oost) werd in het najaar van 2023 gerealiseerd. In het najaar van 2024 is het de beurt aan fase 3 bij de buren van Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Oosterzele. Bedoeling is dat tegen eind 2025 alle fases voltooid zijn en wandelaars door zo’n 1000 kilometer van een aaneensluitend wandelnetwerk in de provincie kunnen kuieren.

Concreet kan je via de genummerde knooppunten zelf jouw route uitstippelen en de wegwijzers volgen. Liever de reeds geplaveide paden verkennen? Binnen het netwerk kan je ook enkele reeds bestaande wandelingen afstappen, zoals de Dotterroute tussen Erpe-Mere en Haaltert. De meerderheid van de paden zijn onverharde wegen en in een natuuromgeving. Aangepast schoeisel is dus aangeraden. Voor kinderwagens en rolstoelen zijn deze minder aangewezen. Daarvoor hebben we uiteraard de Trage Trappers wandelingen als alternatief!

Wandelkaart

De wandelkaart van het netwerk kan je aan de balie van EMotia verkrijgen bij de dienst Toerisme en kost 6 euro. Liever digitaal? Op www.routen.be/wandelknooppunten-dendervallei-noord kan je jouw parcours zelf uittekenen of meer inspiratie opdoen via reeds bestaande routes binnen het wandelnetwerk.