Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vlaanderen Feest 2021

Met jouw straat, buurt of vereniging meedoen aan VLAANDEREN FEEST! in 2021? Een optie op een feestcheque tot 180 euro is mogelijk!

Samen met jou hopen wij dat ons leven in de lente van 2021 stilaan normaliseert met mogelijkheden tot ontmoeting en cultureel genieten. Tot nader order kunnen plaatselijke organisatoren van buurtinitiatieven of verenigingsactiviteiten ter gelegenheid van het jaarlijkse Feest van de Vlaamse Gemeenschap ook dit jaar een feestcheque tot maximaal 180 euro bij Vlaanderen Feest! aanvragen.

Organiseer je een straat, buurt- of wijkfeest of een verenigingactiviteit in de periode van zaterdag 26 en zondag 27 juni of van donderdag 1 tot en met zondag 11 juli? En plaats je dit initiatief in het teken van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap? Dan krijg je als organisatiepartner van Vlaanderen Feest! uitzicht op een feestcheque als tussenkomst in een aantal realisatiekosten na afloop.  

Let wel: het evenement moet een open en niet-competitief karakter hebben. Het moet mensen in de periode van Vlaanderen Feest! als groep bij elkaar brengen voor positief gemeenschapsleven binnen de eigen gemeente zonder partijpolitiek of commercieel karakter. Voor de verdere concrete invulling krijgt de inspiratie van elke organisator vrije baan.

Via de feestcheque kunnen na afloop van het initiatief een aantal organisatiekosten gerecupereerd worden tot maximum 180 euro. Nieuw is dat ook uitgaven voor een natje en een droogje tot max. 90 euro kunnen worden ingebracht.

De campagne is financieel mogelijk dank zij een subsidie van de Vlaamse overheid voor Vlaanderen Feest! 

Geldige kandidaturen kunnen maar aanvaard worden zolang de voorraad feestcheques binnen het beschikbare budget strekt. Toekenning van een feestcheque gebeurt volgens het principe “wie eerst komt, eerst oogst”. Er vlug bij zijn is dus de boodschap! 

Alle informatie plus het formulier om te kandideren is vanaf midden maart tot uiterlijk einde april (of tot uitputting van de opties op een feestcheque) beschikbaar op www.vlaanderenfeest.eu

Gepubliceerd op  di 13 apr 2021