Gemeente Gemeente Erpe-Mere

VK Tegelwippen van start!

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 is Vlaanderen in de ban van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Steden en gemeenten nemen het tegen elkaar op: wie wipt de meeste tegels?

WAAROM TEGELWIPPEN? 

Omdat het leuk is! En als we tegels vervangen door gras, bloemen, bomen en geveltuinen, dan maken we onze omgeving klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier! 

Het weer in Vlaanderen wordt namelijk steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Steeds vaker krijgen we te maken met problemen zoals hittestress en wateroverlast. Dat komt grotendeels omdat Vlaanderen sterk versteend is. Het is zelfs een van de meest verharde regio’s van Europa. Na een warme dag koelen die stenen niet snel af. En wanneer het regent, laten ze geen water door. 

Met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen gaan we de uitdaging aan om het grijze Vlaanderen om te toveren tot een groen paradijs. De campagne past in het Vlaamse klimaatadaptatieplan en in de Blue Deal, die van Vlaanderen een klimaatbestendige regio willen maken. Een groen Vlaanderen ziet er niet alleen mooier uit, het heeft nog meer voordelen: meer water in de bodem, een koelere tuin, een koelere stad, meer beestjes, meer tuin en minder stress. 

Gepubliceerd op  wo 22 mrt 2023