Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Erpe-Mere versoepelt lokale maatregelen vanaf 6 januari 2021

Op basis van de gunstige dalende evolutie van de coronacijfers heeft burgemeester Hugo De Waele beslist dat er een versoepeling mogelijk is van de coronamaatregelen in de gemeente vanaf 6 januari 2021.

Tot en met 5 januari golden er in Erpe-Mere bijkomende lokale maatregelen bovenop de federale. We konden vaststellen dat de strengere maatregelen hun vruchten hebben afgeworpen. Amper 3 % van de besmettingen in Erpe-Mere in december 2020 werd vastgesteld bij -13-jarigen. Dit percentage ligt beduidend lager dan het gemiddelde cijfer in Vlaanderen. Door deze gunstige evolutie is de burgemeester van oordeel dat de bijkomende lokale maatregelen kunnen worden opgeheven. Het correct naleven van de afstands- en hygiënemaatregelen én van de bestaande protocollen zal essentieel zijn om deze versoepeling succesvol te laten verlopen.

De volgende zaken zijn dus opnieuw mogelijk:
 • Activiteiten -13-jarigen
  Voor het welzijn van onze jeugd is het belangrijk dat -13-jarigen hun vrijetijdsactiviteiten kunnen hervatten.
  Voor deze groep zullen, vanaf 6 januari 2021, terug in- en outdoor activiteiten kunnen plaatsvinden. Het gaat hier over de cultuur- en sportactiviteiten en de activiteiten van de jeugdbewegingen. De bestaande protocollen moeten worden nageleefd. Belangrijk hierbij is dat de kleed- en doucheruimtes nog gesloten blijven.
  Ook het erkend kunstonderwijs kan terug opstarten, weliswaar binnen de geldende protocollen.
   
 • Afhaal en thuisbezorging
  De activiteiten voor occasionele verkoop via afhaal en thuisbezorging kunnen terug worden opgestart, mits deze gebeuren volgens alle maatregelen opgenomen in het Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken. Deze maatregelen gelden dus vanzelfsprekend in alle fases van dit gebeuren: vanaf de voorbereiding tot en met de aflevering. Men moet opnieuw tijdig (lees: liefst enkele weken op voorhand zodat officiële goedkeuring mogelijk is) een duidelijk draaiboek kunnen voorleggen aan het gemeentebestuur hoe men deze activiteit in deze verschillende fases coronaveilig wil aanpakken.

Het spreekt voor zich dat de toekomstige evolutie van de besmettingen en de maatregelen op federaal en Vlaams niveau op de voet zullen opgevolgd worden.

Gepubliceerd op  di 05 jan 2021