Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vernieuwing twee bruggen E40

De spoorwegbrug van de E40 en de brug in de Merestraat over de E40 zijn verouderd, in slechte staat en dringend aan vervanging toe. Daarom plant Wegen en Verkeer de vernieuwing van beide bruggen tussen juli 2022 en februari 2024.

Wat gaat er gebeuren en wanneer?

De werken starten op 4 juli en zullen ongeveer 1,5 jaar duren. Om de hinder voor buurtbewoners, handelaars en doorgaand verkeer zoveel mogelijk te beperken, pakt Wegen en Verkeer de werken gefaseerd aan:

  • Voorbereidende werken: Tijdens de vernieuwing van de bruggen zal het verkeer op de andere weghelft van de E40 worden geleid. Ter voorbereiding maakt Wegen en Verkeer daarom tussen 4 juli en 16 juli doorsteken in de middenberm op de E40. De doorsteken zorgen ervoor dat verkeer veilig en vlot van de ene naar de andere rijhelft langs de werfzone wordt gestuurd.

  • Vernieuwing bruggen: Vanaf augustus 2022 starten we met de vernieuwing van de bruggen. Die werken worden opgedeeld in 4 fasen. In een eerste fase van de werken verbreedt Wegen en Verkeer de Lange Ommegangstraat en Blauwenbergstraat. Die straten zullen dienen als tijdelijke autosnelwegrijstroken voor verkeer van de E40 richting Gent.

De planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Gewijzigde verkeerssituatie

Door de werken zal er lokale hinder ontstaan. De lokale straten Lange Ommegangstraat, Blauwenbergstraat, Merestraat worden afgesloten voor verkeer tot eind januari 2024.

  • Fietsers volgen een omleiding:
    • Fietsers tussen Erpe en Aalst rijden via Grote Zadelweg en Achtermaal.
    • Fietsers tussen Mere en Aalst rijden via de Kloosterstraat, Groeneweg, Ediksveldestraat, Strekstraat, Rijdentstraat en Nieuwenbroekstraat.
  • Autoverkeer wordt aangemaand om de omleiding te volgen via de Siesegemlaan (R41), Gentsesteenweg (N9) en Oudenaardsesteenweg (N46) en zo de dorpskernen van Erpe, Mere en Nieuwerkerken te vermijden.

Actuele info

Op www.wegenenverkeer.be/erpe-mere vind je alle actuele informatie over het project. 

Gepubliceerd op  wo 01 jun 2022