Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vernieuwen van de grachten langs de spoorlijn tussen Sint-Lievens-Houtem en Aalst

Op 1 maart 2021 start Infrabel met het vernieuwen van de grachten langs de spoorlijn tussen Sint-Lievens-Houtem en Aalst. De werken omvatten onder andere het plaatsen van betonnen grachtelementen, het verstevigen van de taluds (spoorwegbermen) en het aanpassen van collectoren.

Waar wordt er gewerkt?

In Erpe-Mere zal Infrabel damwanden inheien ter hoogte van Koningsdries. Infrabel brengt de bewoners vooraf per brief op de hoogte wanneer er ingrijpende werken zullen plaatsvinden.

Wanneer werkt Infrabel?

De werken lopen van 1 maart 2020 tot 18 augustus 2023. Er zal voornamelijk overdag gewerkt worden, maar sommige werken zullen ook 's nachts uitgevoerd moeten worden. De exacte planning hiervan is nog niet gekend. 

Welke impact hebben de werken?

Omwille van het gebruik van zware machines zullen deze werken voor geluid- en trillingshinder zorgen. Dit voornamelijk tijdens het inheien van damwanden ter hoogte van Koningsdries in Erpe-Mere.

Tijdens de weekends wanneer er doorlopend gewerkt wordt, zal het treinverkeer onderbroken zijn. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling kan je terugvinden op www.belgiantrain.be.

Voor een update van de werken, kan je steeds een kijkje nemen op infrabel.be/nl/sint-lievens-houtem-aalst-vernieuwing-grachten

Copyright Infrabel

Gepubliceerd op  wo 24 feb 2021