Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Krijgskunst 'School Traditioneel Aikido'

Traditioneel Aikido is niet enkel een Japanse krijgskunst maar ook een “innerlijke” krijgsdiscipline. Het beoogde doel is niet de vernietiging van een tegenstander, maar de zelfverbetering van de beoefenaar. We streven naar een evenwicht (harmonie) tussen lichaam en geest gebruikmakend van martiale technieken los van enig geweld en/of competitiviteit. Naast een effectieve vorm van zelfverdediging, door het ontwikkelen van reflexen, verscherpt het ook de zelfbeheersing. Je wordt soepeler en meer ontspannen waardoor je op een goede manier kan omgaan met stress en conflicten. 

Aikido kent heel wat verschillende strekkingen maar binnen het Traditionele Aikido richten we ons op de oorspronkelijke manier van denken, bewegen, werken en leven zoals het door O Sensei, Morihei Ueshiba, is ontwikkeld en door onze school wordt verdergezet. Hierdoor is het voor ieder van ons zinvol en toegankelijk ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of fysieke gesteldheid.

In een ontspannen sfeer maar met de nodige discipline en het vereiste respect wordt er wekelijks enkele uurtjes geoefend binnen de ‘Dojo’ onder begeleiding van een ervaren lesgever of ‘Sensei’. Beginnen doen we steeds met ontspannings – en ademhalingsoefeningen waarna enkele technieken worden geoefend en besproken met aandacht voor het achterliggende originele gedachtengoed.

Aangezien bij Aikido fysieke kracht en conditie ondergeschikt zijn aan een positieve geest, er niet prestatiegericht wordt gewerkt en er geen gebruik wordt gemaakt van graden, kan je op elk moment starten met het beoefenen van deze oneindig boeiende ontdekkingstocht.

Je vindt over heel de wereld verspreid Aikidoka’s die op (inter)nationaal georganiseerde stages elkaar ontmoeten om het Aikido verder te ontwikkelen en om deze onuitputtelijke bron van rijkdom levendig te houden.

Traditioneel Aikido heeft dus heel wat te bieden voor jezelf alsook voor je omgeving en is er op gericht een betere levenswijze en visie te ontwikkelen.

Wekelijks elke dinsdag van 20h - 22h van september tot juli.

Adres

Adres
Oudenaardsesteenweg 4589420Erpe - Mere
GSM
0468/470 445
E-mail
traditioneel-aikido@outlook.com
Website
http://www.traditioneel-aikido.be
GoogleMaps
Google Maps