Gemeente Gemeente Erpe-Mere

De veilingresultaten van de groepsaankoop zijn bekend

Op 2 februari 2021 vond de veiling van de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas plaats. Meer dan 55.000 Oost-Vlaamse gezinnen en bedrijven schreven zich in.

Vlaamse Energieleverancier en Lampiris doen laagste bod

Voor de combinatie elektriciteit en aardgas bood de Vlaamse Energieleverancier voor gezinnen de laagste prijs. Gemiddeld 483 euro voordeliger dan gelijke producten van de vijf grotere leveranciers*.

Voor alleen elektriciteit zijn de gezinnen gemiddeld 281 euro* voordeliger uit bij Lampiris.

Bij de veiling voor bedrijven bood Total (Lampiris) gemiddeld 690 euro* goedkoper voor de combinatie van elektriciteit en aardgas en 397 euro* lager voor alleen elektriciteit. Voor deze groepsaankoop schreven ruim 1.600 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen zich in.

Raadpleeg de tariefkaarten van De Vlaamse Energieleverancier, Lampiris en Total.

(*) De vergelijking is gemaakt ten opzicht van een gewogen gemiddelde energieprijs van de tarieven in februari 2021 van gelijke producten van de grote energieleveranciers.

Prijzen in vergelijking met de markt

In vergelijking met de huidige contracten op de markt (zoals te zien via de V-Test), is het aanbod van de groepsaankoop voordeliger. De kWh-tarieven zijn wel iets hoger dan vorig jaar. Dit heeft te maken met een algemene stijging van de tarieven op de energiemarkt.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 36.500 Vlaamse gezinnen en meer dan 1.200 bedrijven respectievelijk gemiddeld 206 en 305 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

Erpe-Mere werkt mee

Ook Erpe-Mere ondersteunt dit initiatief. Wie meer info wil bij, kan terecht bij dienst Leefmilieu. 

Hoe?

  1. Je schreef in vóór 2 februari 2021.
  2. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik.
  3. Vind je het voorstel interessant? Dan kan je het aanbod accepteren tot en met 30 april 2021. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Meer info

Gratis infolijn: 0800 60 601(werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be 

Dienst Leefmilieu, enkel op afspraak via duurzaam@erpe-mere.be of 053 60 34 41

Gepubliceerd op  di 23 feb 2021