Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vaccinatiecentrum Denderdal verdubbelt capaciteit en zoekt medewerkers

De beslissing om het interval voor een boosterprik in te korten naar minimaal 4 maanden na een tweede Pfizer- of Moderna-dosis werd ook in Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst goed ontvangen.

Vanaf januari verdubbelt het centrum z’n capaciteit, waardoor zo goed als alle 18-plussers tegen het einde van die maand hun boosterprik gekregen zullen hebben. Om de opschaling mogelijk te maken, lanceert het vaccinatiecentrum een oproep voor medisch geschoolde medewerkers.

Momenteel kregen al 40 000 inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Haaltert hun boosterprik, voornamelijk zorgpersoneel en 60-plussers. Tot nu toe waren de levering van de vaccins en de intervaltijd tussen de doses echter cruciaal voor de snelheid van vaccineren. Nu vervallen al die hinderpalen en kan Vaccinatiecentrum Denderdal zijn volle capaciteit inzetten om de boostercampagne zo snel mogelijk af te werken. Tussen Kerstmis en Nieuwsjaar zal er drie dagen gevaccineerd worden en vanaf 3 januari 2022 verdubbelt Denderdal z’n capaciteit om dagelijks tot 4 000 mensen te kunnen inenten. De volledige volwassen bevolking zal op die manier in januari zijn boosterprik kunnen ontvangen.

QVAX

Het vaccinatiecentrum zal de komende dagen enkele duizenden uitnodigingen uitsturen, waarvan de brieven vanaf volgende week al in de bus kunnen vallen. Om het callcenter niet te belasten wordt gevraagd om je afspraak zoveel mogelijk digitaal te bevestigen of te verschuiven. Wie nog geen uitnodiging kreeg, kan zich ook nog steeds registreren op de QVAX-reservelijst om op die manier sneller aan een vaccin te geraken.

Medewerkers met medische achtergrond

Door de capaciteitsverdubbeling is Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst nog op zoek naar enkele medisch geschoolde medewerkers. Via deze link kan je je registreren: https://aalst.be/formulier/medewerkers-vaccinatiecentrum 

Gepubliceerd op  ma 27 dec 2021