Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vaccinatiecentrum voor Erpe-Mere in Erembodegem

Sporthal Denderdal in Erembodegem wordt het vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Regio Aalst. Dit betekent dat de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zich daar kunnen laten vaccineren. Er komt ook een oplossing op maat voor minder mobiele mensen.
Alle burgemeesters van de Eerstelijnszone zijn van mening dat een goed georganiseerd en kwaliteitsvol vaccinatiecentrum van groot belang is. Daarom hebben ze het advies van de medici gevolgd. Zij menen dat het beter is om een centraal vaccinatiecentrum te hebben, dat kwaliteitsvol is ingericht, makkelijk bereikbaar is en met een zo groot mogelijke capaciteit.

De burgemeesters rollen de lokale vaccinatiestrategie samen uit. Vanaf deze week zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra aan de beurt, eind januari volgen de zorgprofessionals in de ziekenhuizen. In februari volgt de eerstelijnszorg, waaronder de huisartsen en personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen. Vaccinatie gebeurt bij deze laatste groep voornamelijk in de instellingen zelf.

Verschillende vaccinatiestraten

Vanaf vandaag zetten we alles in het werk om Sporthal Denderdal uit te rollen als centraal vaccinatiecentrum. In januari wordt de ruimte ingericht en de opstelling uitgetest. Er is voldoende ruimte om 10 vaccinatiestraten in te richten, goed voor het maximaal vaccineren van zoveel mogelijk inwoners per dag, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Er zullen ook 's avonds en in het weekend vaccinatiemomenten zijn. Als er meer vaccins beschikbaar zijn, kan er ook nog een versnelling hoger geschakeld worden. Er wordt hard gewerkt om de bereikbaarheid te garanderen. De burgemeesters van de Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede werken schouder aan schouder mee om ook hun inwoners te laten vaccineren in Sporthal Denderdal.

Centraal en mobiel

De stad Aalst zorgt met Sporthal Denderdal voor een centrale plek waar we kwaliteitsvol kunnen vaccineren, rekening houdend met ieders comfort. Voor wie zich niet naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, zorgen we voor een oplossing op maat, zoals een vaccinatie via de huisarts of via mobiele ploegen. Dat wordt nog verder uitgewerkt. Van zodra hier meer duidelijkheid over is, zal hierover gecommuniceerd worden. Veel hangt af van het type vaccin dat op dat moment beschikbaar is en op welke manier het getransporteerd en toegediend moet worden.

Uitnodiging

Wie vanaf maart in aanmerking komt voor een vaccinatie, zal zo snel mogelijk hiervoor een uitnodiging ontvangen. De regio zal over de praktische opstart ook uitgebreid communiceren via de communicatiekanalen.