Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Tuincoach zoekt voortuin! In onze gemeente?

Grijp nu je kans en stel je kandidaat als tuincoach!

Met het nieuw project Klimaatgezonde Tuin wil de Provincie private tuinen en openbare ruimte klimaatbestendig maken. Tuinen nemen 9% van de totale Vlaamse grondoppervlakte in en bieden kansen om te ontharden en vergroenen.

Naar analogie met het renovatieadvies aan huis, willen we tuincoaches op pad sturen die bewoners gepersonaliseerd tuinadvies geven en klimaatbestendige maatregelen voorstellen. In de eerste fase van dit project bakenen we af tot de voortuin en wordt het tuinadvies volledig gratis aangeboden.

Daarom is de Provincie op zoek naar steden en gemeenten die op korte termijn mee willen pionieren en proefdraaien.

Ben je inwoner of ken je buren - liefst gegroepeerd in een straat of wijk - die openstaan om hun huidige voortuin vol verharding, saaie sparren of gemillimeterd gazon klimaatgezond aan te pakken? Zijn er in onze gemeente voortuinen die dienen heraangelegd, bv door recente wegeniswerken? Zijn er publieke gebouwen waar een natuurlijke voortuin of frisse groengevel niet zouden misstaan? Dit project past naadloos in het klimaatplan van onze gemeente! Help ons dus mee door je kandidaat te stellen en wij stellen onze gemeente voor als pionier.

Stuur ons uiterlijk 20 september je kandidatuur met motivatie en mogelijke locatie(s) in onze gemeente via duurzaam@erpe-mere.be met onderwerp Tuincoach!

Op basis van deze ervaringen, wil de provincie het klimaatgezond tuinadvies verruimen naar alle 60 Oost-Vlaamse gemeenten.

Gepubliceerd op  wo 02 sep 2020