Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Trage weggebruikers respecteren elkaar!

Vandaag start de gemeente Erpe-Mere met de campagne rond trage weggebruikers. Op verschillende plaatsen in de gemeente zullen campagneborden opduiken die bewoners en gebruikers van trage wegen oproepen tot wederzijds respect.

Via deze campagne willen we inwoners van Erpe-Mere ervan bewust maken dat trage wegen zowel gebruikers met recreatieve als professionele doeleinden kennen.

In onze gemeente zal je vanaf vandaag, verspreid over verschillende locaties, campagneborden terugvinden op fiets- en trage wegen. Deze borden roepen bewoners en gebruikers op tot wederzijds respect. Het Erpe-Meerse platteland ligt bezaaid met veldwegen, ook wel trage wegen genoemd. We willen iedereen ervan bewust maken dat deze trage wegen niet uitsluitend recreatief gebruikt worden. Er werken immers ook heel wat mensen langsheen trage wegen.

Met deze campagne roepen we enerzijds de landbouwers en loonwerkers op om voorzichtig te zijn met voertuigen en machines wanneer ze recreanten tegenkomen, alsook om de bestaande afmetingen van bestaande veldwegels tijdens het bewerken van akkers, te respecteren. Anderzijds vragen we de wandelaars, fietsers en ruiters om respect te tonen voor zij die hun werk moeten doen. Toon begrip voor mogelijke hinder, vooral tijdens het plant- en oogstseizoen.

Pas je snelheid aan en hou rekening met andere trage weggebruikers. Laat de gewassen, vruchten, bomen, planten en bloemen rustig bloeien en groeien. Ze vormen een bron van inkomsten voor de land- en tuinbouwer. Neem steeds jouw afval terug mee of gooi het in de dichtstbijzijnde vuilnisbak.

Gepubliceerd op  di 29 jun 2021