Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Tot 10.000 euro voor jouw sociaal en groen initiatief

Heb jij een schitterend idee waarmee je de wereld een beetje beter maakt voor je streek en je streekgenoten? Heb je zin om de kloof tussen droom en daad te overbruggen? Toon je engagement en zet voor 8 november een projectidee op papier.

Geselecteerde projecten zamelen via crowdfunding de helft van de middelen in en #Streekmotor23 verdubbelt nadien het bedrag met maximum 5.000 euro. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken.

Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan we voor! Samen met heel wat gemotiveerde mensen en organisaties uit de regio ondersteunt #Streekmotor23 lokale projecten die mens en omgeving ten goede komen. Deze regionale werking van Streekfonds Oost-Vlaanderen doet dit onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting.

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden

Tot en met 8 november kan jij of je vereniging een lokaal project indienen met een positieve impact op een maatschappelijke uitdaging.

Het gaat over:

  • sociale projecten die de omgeving inzetten als hefboom

of

  • verbindende projecten die de omgeving op een duurzame manier versterken.

Voor #Streekmotor23 komen alle projecten in aanmerking in de volgende gemeenten/steden: Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Gavere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm.

Enkele projecten die op steun van het streekfonds konden rekenen dit jaar:

  • Met Paard en SOEPkar: Vzw Knipperkot zal via de aanleg en het beheer van een moestuin samen met jongeren soep van eigen oogst maken in Denderhoutem.
  • Vzw Habbekrats in Ninove zal de technische vaardigheden van jongeren uit kwetsbare omstandigheden verbeteren via opleidingen op maat in ateliers en via workshops.
  • G-voetbalgerief voor G-voetballers met beperking van G-Sport 9450 vzw in Haaltert.
  • Het Trollenpad, Biezebroekweg van JCI Aalst en Natuurpunt in Aalst.

Op streekmotor23.be kan je meer info vinden over deze projecten.

Praktisch

Dien jouw project, dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school ten laatste op dinsdag 8 november in. Surf naar streekfondsoostvlaanderen.be, klik op ‘project indienen’ en je leest er alle details over de projectoproep.

Wil je jouw idee al eens aftoetsen? info@streekfondsoostvlaanderen.be

Op dinsdag 11 oktober is er een infomoment waar je jouw idee kan aftoetsen en bijkomende vragen kan stellen. Gratis inschrijven kan hier.

Gepubliceerd op  wo 21 sep 2022