Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Toerisme Oost-Vlaanderen start met de aanleg van nieuwe wandelnetwerken

Meer dan 1.000 kilometer stappen tussen Schelde en Dender. Ook in Erpe-Mere wordt volop gewerkt aan de uitrol van het netwerk!

Tussen nu en eind 2025 voorziet Toerisme Oost-Vlaanderen de volledige Dender- en Molenbeekvallei en een deel van de Scheldevallei in Scheldeland van aaneensluitende wandelnetwerken met knooppunten. Gezien de omvang van het volledige netwerk gebeuren de infrastructuurwerken op het terrein in vier opeenvolgende fasen. Eens volledig klaar, zullen wandelaars in het gebied op stap kunnen langs meer dan 1000 kilometer aan prima wandelpaden. Volledig vrij en flexibel, want dat zijn de twee grote troeven van wandelen met knooppunten.

In september 2023 werd de realisatie van het wandelnetwerk Scheldevallei Oost afgerond (fase 1). Dit nieuwe netwerk ontsluit meer dan 200 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen in de gemeenten Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke en Aalst.

In januari 2024 werd van start gegaan met de plaatsing van de bewegwijzering van het wandelnetwerk Dendervallei (fase 2). Dit nieuwe netwerk zal meer dan 550 km aan bewegwijzerde wandelwegen gaan ontsluiten in Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Herzele, Lede, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Hierdoor verschijnen ook op het grondgebied van onze gemeente Erpe-Mere nieuwe, houten bewegwijzeringspalen in het landschap.

Van het wandelnetwerk Scheldevallei-Oost is al een wandelnetwerkkaart beschikbaar. De wandelnetwerkkaart Dendervallei zal pas vanaf eind april 2024 beschikbaar zijn. Digitaal zullen de trajecten wel enkele weken vroeger raadpleegbaar zijn op de wandelrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw: www.Routen.be

Meer info

Voor meer info omtrent het wandelnetwerk Dendervallei op het grondgebied van onze gemeente of voor opmerkingen over de locatie van de bewegwijzeringspalen, neem gerust contact op met toerisme@erpe-mere.be om samen met de provincie naar een oplossing te zoeken.

Gepubliceerd op  do 25 jan 2024