Gemeente Gemeente Erpe-Mere

#Streekmotor23 geeft sociale projecten tot 12.000 euro steun

Heeft je wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Wil je vzw activiteiten organiseren om kwetsbare jongeren te ondersteunen? Droomt je sportvereniging van een G-sportwerking? Of heb je een ander idee waarmee je de wereld een beetje beter kan maken voor je streek en je streekgenoten?

Blijf er niet mee zitten: pitch het voor 8 november bij #Streekmotor23 en krijg een financieel duwtje in de rug.

Streekfonds Oost-Vlaanderen maakt werk van een warme provincie, waar het voor iedereen goed is om te wonen, te werken, te ontspannen, te leven en op te groeien. Daarom ondersteunt het samen met heel wat gemotiveerde mensen en organisaties uit de regio jaarlijks diverse lokale initiatieven die een verschil maken.

Concreet begeleidt Streekfonds Oost-Vlaanderen de geselecteerde projecten om via een crowdfunding de helft van de benodigde middelen in te zamelen. Dankzij de financiële steun van hun partners verdubbelen ze vervolgens het opgehaalde bedrag, met maximaal 6.000 euro. Het plafond ligt deze keer 1.000 euro hoger dan de voorbije jaren.

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden

Wie op een duurzame manier een maatschappelijke nood wil aanpakken in zijn buurt, stad of gemeente kan zich vanaf vandaag t.e.m. 8 november kandidaat stellen via streekfondsoostvlaanderen.be.

Wil je jouw project nog even aftoetsen, mail naar info@streekfondsoostvlaanderen.be of schrijf je in voor het digitale infomoment op 18 september of 10 oktober.

Sterke regionale werking in Vlaamse Ardennen en Denderstreek

Streekfonds Oost-Vlaanderen opereert onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting en gelooft sterk in de kracht van lokale netwerken. Buurtbewoners kennen als geen ander de noden en opportuniteiten in hun streek. Daarom is de werking opgesplitst in vijf regio’s. Voor #Streekmotor23 komen projecten in aanmerking in de volgende steden en gemeenten: Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Gavere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm.

Gepubliceerd op  do 20 jul 2023