Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Sociale woningen en bouwgronden te koop in Burst.

De sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek verkoopt in Burst 10 sociale bouwgronden en 29 koopwoningen met 3 slaapkamers tegen gunstige voorwaarden.

Als kandidaat koper mag je geen eigendom in je bezit hebben, moet je jaarinkomen minimaal 9.392 euro bedragen en niet hoger zijn dan:

  • 37.532 euro voor een alleenstaande persoon zonder personen ten laste
  • 41.279 euro voor een alleenstaande persoon met een ernstige handicap zonder personen ten laste
  • 56.292 euro in alle andere situaties.
  • Dit bedrag mag verhoogd worden met 3.748 euro per persoon ten laste.

Na de aankoop van je sociale bouwgrond moet je er binnen de vier jaar een woning op bouwen volgens de juiste verkavelingsvoorschriften. Er wordt verwacht dat je de woning tien jaar persoonlijk bewoont.

De prijs van de sociale kavel varieert tussen € 34.680 en € 70.992, afhankelijk van de oppervlakte van het perceel. Bovenop de verkoopprijs betaal je registratierechten en de kosten, rechten en erelonen van de akte.

Na de aankoop van een sociale woning, heb je een persoonlijke bewoningsplicht van 20 jaar. De verkoopprijs van de woningen wordt bepaald door de grootte van het grondoppervlak en het bouwvolume. Bovenop de verkoopprijs betaal je registratierechten, kosten en rechten van de akte. De oplevering van de woningen is voorzien voor juli 2018.

Voor de aankoop van een sociale woning kan je een beroep doen op de Vlaamse Woonlening, voor de aankoop van een sociale bouwgrond kan je geen Vlaamse Woonlening krijgen. Dat is een woonkrediet aan een voordelig tarief. Informatie over de Vlaamse Woonlening vind je hier.

Voor meer informatie en je aanvraag neem je contact op met SHM Denderstreek, Heilig Hartlaan in Aalst, Tel: 053 77 15 18.

Gepubliceerd op  ma 23 apr 2018