Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Repair Café Erpe-Mere. Hoe begin je eraan?

Intussen weten jullie wellicht dat onze gemeente samen met 20 andere gemeenten een regionaal klimaatactieplan uitwerkte. Het doel is samen aan een klimaatgezonde samenleving te werken om zo onze CO2-uitstoot te verminderen.

De rode draad doorheen dit verhaal? We zullen pas resultaten boeken als we er met z’n allen onze schouders onder zetten: inwoners, bedrijven, organisaties, scholen, landbouwers, de
gemeente, de Provincie…

Onze gemeente wil graag de opstart van een Repair Café ondersteunen. Een Repair Café als reactie op de wegwerp samenleving waarin de afvalberg alleen maar groter wordt. Ben je het ook beu dat je spullen niet lang meegaan en help je graag andere mensen, of ben je net geen handige Harry of Hariëtte maar zorg jij graag voor gezelligheid of bak je al eens graag iets?

Iedereen die interesse heeft om een steentje bij te dragen in dit verhaal is welkom op donderdagavond 6 februari 2020 om 19.30 uur in de raadzaal van het Gemeentehuis.
Yves Van Reusel van Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender heeft samen met partners in de regio Vlaamse Ardennen-Dender ervaring opgedaan bij de opstart van een Repair Café. Aan de
hand van zijn ervaring toont hij de stappen die nodig zijn voor een goede start.

Soms kopen we ons te pletter aan nieuwe spullen en gooien de oude met een klein defect te gemakkelijk weg. In een Repair Café herstellen we stoelen met een manke poot, een haperende Cdspeler of een wollen trui met een gaatje.

Maar hoe start je een Repair Café?
Wat komt er allemaal bij kijken?
Met wie werk je samen?
Hoeveel herstellers heb je nodig en waar vind je die?
Antwoord op deze vragen krijg je donderdag 6 februari 2020 om 19.30 uur in de raadzaal van het Gemeentehuis.

Meer info over repair café kan je lezen op www.repairshare.be 
Voor meer info kan je terecht op dienst Leefmilieu via duurzaam@erpe-mere.be of 053 60 34 41

Gepubliceerd op  vr 20 dec 2019