Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Renovatie brug over de E40 in de Seskenskouter

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 9 april 2018 met de renovatie van de brug Seskenskouter over de E40 in Ottergem. De brug wordt volledig vernieuwd. Tijdens de werken wordt de brug afgesloten en moet het verkeer in beide richtingen omrijden.

Over de werken

De aannemer staat in voor een volledige renovatie van de brug aan de Seskenskouter. Er komen nieuwe brugdekvoegen, nieuwe waterdichting en nieuwe brugranden. Op de brug komt er ook een nieuw wegdek. Als de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug, zal het verkeer op de E40 over twee rijstroken rijden. Dit gebeurt enkel 's nachts. De werken starten op maandag 9 april 2018 en duren tot eind augustus 2018. Door weersomstandigheden kan de voorziene einddatum nog wijzigen.

Fasering en omleiding

Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen om.

  • Het verkeer richting Bambrugge rijdt om via Keerstraat - Industrieweg - Oudenaardsesteenweg - Sint-Annastraat of Prinsdaal.
  • Het verkeer langs de andere zijde van de brug richting Ottergem rijdt om via Egemstraat - Windmolenstraat - Paardestraat - Keerstraat - Seskenskouter tot aan gemeentemagazijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal alles in het werk stellen om de hinder rond de werf zo veel als mogelijk te beperken. Toch is het uitvoeren van wegwerkzaamheden zonder overlast voor de omwonenden niet haalbaar. Wij rekenen dan ook op uw begrip en medewerking tijdens de werken. 

Gepubliceerd op  ma 19 feb 2018