Gemeente Gemeente Erpe-Mere

PWA wordt Wijk-Werken

Vanaf 1 januari 2018 is het PWA (Plaatselijke werkgelegenheidsagentschap) omgevormd tot wijk-werken. Dat is een beslissing van de Vlaamse regering. Concreet betekent het dat de VDAB samen met de nieuwe wijkwerk organisatie ‘WIJK-WERKEN 4’ het wijk-werken zal organiseren.

Binnen deze nieuwe organisatie werken 4 gemeenten samen: Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Erpe-Mere en Oosterzele.

Wie kan activiteiten doen binnen het Wijk-Werken?

Met het wijk-werken kunnen heel wat werkzoekenden en OCMW-cliënteel beperkte activiteiten uitvoeren in scholen, verenigingen, bij gemeenten of in land-en tuinbouwbedrijven.

Als Wijk-Werker ontvang je een vergoeding van 4,10 euro/uur. Per maand kan je maximum 60 uren/maand of 630 uren/jaar activiteiten uitvoeren.

Als Wijk-Werker ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en tegen arbeidsongevallen.

Je hebt ook recht op een verplaatsingsvergoeding als je heen-en-terug-verplaatsing meer dan 10 km bedraagt. Deze vergoeding bedraagt 0,15 euro per afgelegde km.

Interesse ? Neem dan contact op met VDAB of OCMW.

Je registreren als gebruiker voor een aantal activiteiten

Via het wijk-werken kan je verschillende soorten werkjes laten uitvoeren: sneeuwruimen of ouderen gezelschap houden, gras maaien bij je thuis, kinderopvang of busbegeleiding op een school, enz. Ook voor logistieke ondersteuning of parkingwachter bij evenementen kan je de hulp inschakelen van een wijk-werker.

Maar wijk-werkers kunnen ook bij je thuis enkele uren per week werkervaring opdoen. Die ervaring is belangrijk en vaak een noodzakelijke stap in de zoektocht naar een duurzame job.

Wil je beroep doen op een wijk-werker? Registreer je dan eerst online op www.vdab/wijk-werken . Bij je registratie krijg je een overzicht van de mogelijke activiteiten.

Kostprijs voor de gebruiker

Na je registratie betaal je een jaarlijkse bijdrage van 7.5 euro. Nadien kan je een beroep doen op een wijk-werker en betaal je per gepresteerd uur. Voor een wijk-werkcheque betaal je 7.45 euro per uur.

Er zijn nog steeds papieren cheques, maar je gebruikt bij voorkeur elektronische cheques aankopen. De wijk-werker is verzekerd, je hoeft dus zelf geen verzekering af te sluiten.

 

Meer info:

Bemiddelaar wijkwerken:

Griet De Vlaminck

griet.devlaminck@vdab.be

0470/44.45.49

 

Zitdagen: (op afspraak is steeds mogelijk)

Maandag 9.00 - 12.00 uur: Erpe-Mere

Sociaal huis/Steenberg: 053/60.34.93

Dinsdag 9.00 - 12.00 uur: Oosterzele

OCMW Gootje 2 in Balegem: 09/362.68.23

Donderdag 9.00 - 12.00 uur: Herzele

Solleveld 37 app2: 053/60.33.70

Vrijdag 9.00 - 12.00 uur: Sint-Lievens-Houtem

Gemeentehuis Marktplein 3: 053/60.72.59

 

Meer info : www.vdab.be/wijk-werken

Gepubliceerd op  ma 05 mrt 2018