Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Provincie Oost-Vlaanderen laat klanten groepsaankoop niet in de steek

Maandag 6 december 2021 vernam de Provincie Oost-Vlaanderen het mogelijke faillissement van de Vlaamse Energieleverancier.

De Provincie Oost-Vlaanderen laat weten dat ze hun klanten van de groepsaankoop niet in de steek laten: "Klanten kunnen rekenen op een continue levering van stroom of gas. Netbeheerder Fluvius neemt immers onmiddellijk de levering in geval van faillissement over en treedt op als noodleverancier. Klanten hoeven hier niets voor te ondernemen."

"We raden klanten aan om voorschotfacturen niet meer te betalen en hun domiciliëring onmiddellijk stop te zetten. De komende dagen bekijken we als Provincie de verschillende opties. We streven hierbij naar een zo goed mogelijke oplossing voor de klanten van de groepsaankoop," aldus de Provincie Oost-Vlaanderen

Lees hier het volledige persbericht.

Toekomstige groepsaankoop

Burgers kunnen uiteraard ook al op zoek naar een nieuw energiecontract via de V-test van de VREG. Dit is de enige objectieve vergelijkingswebsite voor energiecontracten. Daarnaast is het handig om reeds vandaag (op 07.12.2021) meterstanden te noteren en hiervan een foto te nemen in functie van de afrekening met de Vlaamse Energieleverancier.

Ook de inschrijvingen voor de komende groepsaankoop blijven nog lopen. 

Veelgestelde vragen faillissement Vlaamse Energieleverancier

Voor alle antwoorden op je vragen, kan je terecht bij de VREG. Je vindt hier een veel gestelde vragenlijst.

Meer info

Klantendienst Provincie Oost-Vlaanderen via 0800 60 601 of groenestroom@oost-vlaanderen.be.

Gepubliceerd op  di 07 dec 2021