Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Preventieve Coronamaatregelen te Erpe-Mere

De burgemeester van Erpe-Mere heeft naar aanleiding van de verspreiding van Covid-19 beslissingen genomen m.b.t. publiek toegankelijke evenementen en sportwedstrijden.

Na een constructieve vergadering met de veiligheidscel werden de volgende zaken besloten:

  • Publiek toegankelijke evenementen worden in Erpe-Mere verboden tot en met 30 september 2020.
  • Kermissen worden in Erpe-Mere niet meer georganiseerd in 2020.
  • Sportwedstrijden volgen het van toepassing zijnde protocol. Bijhorende randevenementen mogen niet worden georganiseerd tot en met 30 september 2020.
  • Sporthallen blijven open volgens het van toepassing zijnde protocol.
  • Voorstellingen in culturele centra volgen het van toepassing zijnde protocol.
  • Speelpleinwerking en jeugd- en sportkampen volgen het van toepassing zijnde protocol.
  • Eetfestijnen zonder consumptie ter plaatse en waarbij een veilig afhaalsysteem kan worden aangetoond via een draaiboek kunnen worden georganiseerd, na toelating door het gemeentebestuur.

De veiligheidscel zal eind augustus opnieuw vergaderen om de maatregelen voor de periode oktober, november en december te bespreken.

Deze moeilijke maar broodnodige beslissing nemen we in een poging om een tweede Coronagolf in onze gemeente te voorkomen. We hopen dan ook dat iedereen zich aan deze beslissing zal houden en zijn/haar steentje bijdraagt om Corona te verslaan.

Bovenop deze maatregelen herhalen we nogmaals de algemene mondmaskerverplichting op openbare plaatsen in Erpe-Mere. We beseffen dat we met deze algemene verplichting strenger zijn dan de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. We zijn echter van oordeel dat deze maatregel in de huidige fase nodig is. Meer info over deze mondmaskerplicht vind je via deze link.

Met deze maatregelen willen we al onze burgers en bezoekers beschermen tegen deze hardnekkige pandemie.

Gepubliceerd op  di 28 jul 2020