Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Opnieuw zomerconcerten Erpe-Mere in 2022!

Zowel in 2020 als 2021 hebben de inwoners van Erpe-Mere het moeten missen: de Zomerconcerten Erpe-Mere. Sinds de start in 2017 zorgt dit gratis familiefestival in juli en augustus voor sfeer en ambiance op het gemeentelijk domein Steenberg.

Jong en oud genieten er samen van de leuke optredens van zowel lokaal talent als bekende artiesten. Voor velen is het ook dé zomerse afspreekplek voor een gezellige babbel, met een drankje en een hapje erbij.


En nu kan het eindelijk weer! De vzw Twalsiree slaat voor de organisatie de handen in elkaar met de vzw Maspoe, die een gelijkaardig maatschappelijk doel heeft en soortgelijke evenementen organiseert. Samen willen ze in 2022 een nog succesvollere editie van de Zomerconcerten Erpe-Mere op poten zetten.


Dankzij de steun van de gemeente Erpe-Mere, de Nationale Loterij, Cera en talrijke lokale sponsors kan de organisatie de Zomerconcerten Erpe-Mere bovendien nog steeds gratis aanbieden aan de bevolking van Erpe-Mere en aanpalende gemeenten.


Gespreid over de zomer van 2022 zullen er 3 edities worden georganiseerd:


VRIJDAG 15.07

De aftrap van de zomer wordt op vrijdag 15 juli gegeven. Blikvanger die avond is Mama’s Jasje! De band scoorde in de jaren 90 vele hits, waaronder ‘Als De Dag Van Toen’, ‘Teken Van Leven’, ‘Eén Nacht Alleen’, ‘Zo Ver Weg’, ‘Laat Me Alleen’ en ‘Het Is Over’. Na zijn optreden in het Tv-programma Liefde voor muziek is de band van zanger Peter Vanlaet helemaal terug van (nooit) weggeweest. De organisatie is dan ook verheugd dat ze deze top-act heeft kunnen strikken om de Zomerconcerten 2022 te starten. Diezelfde avond staan met The A-Tease en The Juliets nog twee leuke coverbands op het programma.


ZATERDAG 13.08

Op zaterdag 13 augustus breng je best je dansschoenen mee! Opener Commerwell is één van strafste coverbands uit de streek, waarna het muzikale duo Bram & Lennert domein Steenberg in vuur en vlam zal zetten. Bram Van den Berghe en Lennert Cobbaert staan ondertussen al 13 jaar samen op de planken. De originele covers die ze op ieder event weten te brengen geven een heel nieuwe dimensie aan de nummers, zoals enkel zij dat kunnen. De heren speelden het voorprogramma van de Sportpaleisconcerten van Niels Destadsbader en verkochten hun eigen shows en kerstconcerten in een mum van tijd uit. Sfeermaker en bekende radio-dj Sven Ornelis maakt er nadien nog een stomende afterparty van!


ZATERDAG 20.08

De editie van zaterdag 20 augustus wordt geopend met een klepper van formaat: De Romeo’s. Meer dan 15 jaar al verspreiden ze pure ambiance met hun feelgood hits en swingende show. Wees er dus tijdig bij! Party-coverband The Bumblebeez partyband en rock-coverband Checkpoint Charlie zorgen daarna voor de verdere ambiance zodat ook dit een avond om nooit te vergeten wordt!

De Zomerconcerten Erpe-Mere zijn een organisatie van Twalsiree vzw en Maspoe vzw. 

Gepubliceerd op  di 14 jun 2022