Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Open+ bib Erpe-Mere genomineerd voor Gouden Bit Award

De Gouden Bit Award is een prestigieuze prijs voor lokale overheden of administraties die dankzij slim ingezette IT het verschil maken voor hun klanten. Gemeente Erpe-Mere was genomineerd met het project Open+ bib, een samenwerking van de dienst ICT en de bibliotheek.

Wie lid is van de bib, kan lid worden van Open+. Op die manier kunnen ze de bib bezoeken, iedere dag van 10.00-22.00 uur met hun eID en pincode. Zo wordt de bib een beetje terug gegeven aan de gebruikers en wordt het maximum gehaald uit de dienstverlening van de bib. Iets wat de meer dan 330 Open+ gebruikers ten zeerste waarderen. Ze zijn trots deel uit te maken van deze tamelijk unieke Open+community

Gemeente Erpe-Mere stond samen op het podium met stad Gent (proactieve dienstverlening) en de Vlaamse overheid (Mijn Burgerprofiel). Uiteindelijk ging Gent met de award aan de haal. We zijn fier dat we er als gemeente in slaagden ons project positief in de kijker te zetten en we hopen daarmee ook andere bibliotheken te inspireren.

Meer informatie over het project op http://erpe-mere.bibliotheek.be/open

Gepubliceerd op  vr 09 dec 2022