Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van de Vlaamse bevolking.

Door het departement Mobiliteit & Openbare werken (MOW) te Brussel werd ons mede gedeeld dat zij op continue basis onderzoeken uitvoeren naar het verplaatsingsgedrag van de Vlaamse bevolking.

Via een streekproef wordt bij een aantal Vlamingen een enquête gehouden. De Vlamingen die bevraagd zullen worden krijgen kort voor de enquête langskomt een brief waarin het onderzoek wordt toegelicht. Nadien komt een enquêteur langs om het onderzoek verder uit te leggen en praktische afspraken te maken. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Kantar Belgium.

Ondanks het feit dat er voorafgaandelijk een brief naar de respondenten wordt gestuurd, zijn er af en toe toch reacties van bezorgde burgers. Dit voornamelijk omtrent de legitimiteit van dit onderzoek wanneer interviewers langskomen. Daar het belangrijk is dat zo veel mogelijk respondenten deelnemen en de enquêteurs bij enkele van onze bewoners langs zullen gaan, wensen wij u via ons infoblad, onze website en facebook op de hoogte te brengen van dit onderzoek.

Eventuele vragen mogen doorgestuurd worden naar annelies.geussens@mow.vlaanderen.be.

Gepubliceerd op  wo 10 jan 2018