Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Onderwijskoffers

Ben je leerkracht en zoek je materiaal om je lessen net dat tikkeltje extra te geven? Leen dan één van onze onderwijskoffers.

Onderwijskoffer green screen

Een green screen wordt steeds vaker gebruikt in zowel de foto- als de filmwereld. Het leuke is dat je deze techniek ook gewoon in je eigen klas kunt toepassen.

Wat dacht je van een les geschiedenis met op de achtergrond een Romeinse burcht? En waarom de leerlingen niet op de cover plaatsen van hun boek tijdens een boekbespreking? Of laat ze zichzelf voorstellen op hun favoriete vakantiebestemming, in hun lievelingsfilm of met hun idool? De mogelijkheden zijn eindeloos.
Kriebelt het om ermee aan te slag te gaan? Reserveer dan snel onze koffer.

Onderwijskoffer Bee-Bot

Een Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Door met de Bee-Bot aan de slag te gaan, leren kinderen op een leuke wijze programmeren. Ze bedienen het robotje met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet de Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s krijgen.

We hebben 6 Bee-Bots mét laadstation ter beschikking . Met de bijgeleverde transparante mat pas je keer op keer je thema en les aan. Laat je de Bee-Bot woordjes vormen of gebruik je hem liever in de lessen rekenen? Alles is mogelijk!

Voor wie

Leerkrachten die lid zijn van onze bib mogen deze koffers lenen.

Voorwaarden

Je mag de koffer 1 week lenen. Je haalt hem op in de bib op maandag en brengt hem 7 dagen later terug. Daarna blijft de koffer een weekje in de bib om alle onderdelen te controleren.

Hoe aanvragen