Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Oefen je Nederlands in Erpe-Mere en Lede

De lokale besturen van Lede en Erpe-Mere starten samen een nieuw project: Oefen hier je Nederlands. Zo worden mensen die een andere moedertaal hebben gestimuleerd om Nederlands te spreken in het dagelijkse leven. Want een taal leer je vooral door veel te oefenen.

Met het nieuwe project Oefen hier je Nederlands willen de besturen van Lede en Erpe-Mere mensen die een andere moedertaal hebben stimuleren om het Nederlands te spreken in het dagelijkse leven. Net zoals in andere Oost-Vlaamse steden en gemeenten is het Nederlands ook in deze gemeenten de officiële taal. Een goede kennis van het Nederlands is onder andere belangrijk om werk te vinden of om een opleiding te volgen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat deze mensen zich steeds meer deel gaan voelen van de maatschappij. 

De beste manier om een taal te leren is door veel te oefenen en met dit project willen de besturen van Lede en Erpe-Mere mensen met een andere moedertaal dan het Nederlands aanmoedigen om het Nederlands te gebruiken bij elk contact met de diensten van beide gemeenten. Aan alle loketten van deze twee gemeenten bevinden zich flyers en op deze flyers staan enkele afspraken vermeld. Het is de bedoeling dat alle medewerkers deze afspraken volgen om zo deze mensen te helpen bij het spreken en leren van het Nederlands. 

Ten slotte kan wie het Nederlands wil oefenen ook terecht bij Babbelonië en het taalpunt in de bibliotheek van Erpe-Mere en Lede. Babbelonië is een wekelijkse overeenkomst van Nederlandstalige en anderstalige mensen. In Erpe-Mere vindt dit plaats in het ontmoetingscentrum Mere (Nieuwstraat 13) en in Lede in het Martinushuis (Markt 9). 

Gepubliceerd op  di 31 jan 2023