Gemeente Gemeente Erpe-Mere

NMBS breidt het treinaanbod in Oost-Vlaanderen uit

Vanaf zondag 12 december 2021 breidt NMBS het treinaanbod voor de provincie Oost-Vlaanderen verder uit. Deze aanpassingen maken deel uit van het vervoersplan december 2020-‘23. Dit verloopt in verschillende fases. Een groot deel van de aanpassingen gebeurde al in december 2020.

Voor onze regio betekent dit concreet:

 • Versterkt aanbod tussen Zottegem en Brussel op weekdagen
  De S8-treinen Louvain-la-Neuve – Brussel-Zuid rijden op weekdagen voortaan tot in Zottegem. Deze treinen stoppen daardoor ook in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert, Welle en Denderleeuw.
  Reizigers die in deze stations de trein nemen krijgen zo een rechtstreekse treinverbinding met de Europese wijk in Brussel, want deze treinen stoppen ook in de stations van Brussel-Schuman en Brussel-Luxemburg.

 • Treinen in Wichelen tijdens het weekend
  De L-treinen Kortrijk – Gent-Sint-Pieters – Mechelen stoppen voortaan op zaterdag, zondag en op feestdagen in Wichelen. Hierdoor kunnen reizigers voortaan ook tijdens het weekend en op feestdagen de trein nemen in het station van Wichelen.

 • Extra vroege en late treinen
  Op weekdagen rijden er extra vroege en late treinen tussen Gent-Sint-Pieters, Dendermonde en Aalst. Er rijden ook extra late treinen tussen Brussel, Gent-Sint-Pieters en Kortrijk, en dat in beide richtingen.
  Op zaterdagochtend rijdt er een extra vroege trein vanuit De Panne naar Lichtervelde en Gent-Sint-Pieters. Zaterdagavond is er een extra late trein in de omgekeerde richting, vanuit Gent-Sint-Pieters naar De Panne.
 • Aanpassing van het aanbod tussen Aalst en Denderleeuw door werken in het station van Denderleeuw
  De S6-treinen Aalst – Halle – Brussel – Schaarbeek rijden niet meer tussen Aalst en Denderleeuw. Reizigers die tussen Aalst en Geraardsbergen reizen, moeten voortaan overstappen in Denderleeuw.
  Tijdens de spitsuren blijft het op bepaalde momenten wel mogelijk om rechtstreeks te reizen tussen Aalst en Geraardsbergen.

NMBS raadt haar reizigers aan om voor vertrek steeds de NMBS-reisplanner via de app of via de NMBS-website (www.nmbs.be) te raadplegen.

NMBS informeert ook dat zij op dit ogenblik worden geconfronteerd met medewerkers die afwezig zijn door ziekte of die thuis in quarantaine verblijven. Door deze overmacht heeft NMBS een georganiseerd programma opgezet voor het schrappen van treinen door een tijdelijke aanpassing van het treinaanbod. Deze regeling zal van toepassing blijven totdat de ziektecijfers het opnieuw toelaten om alle treinen weer te laten rijden. Zij zullen deze wijzigingen in het aanbod ook gericht naar de betrokken reizigers (abonnees) communiceren. Alle informatie over de aanpassingen is te vinden via volgende link: https://www.belgiantrain.be/nl/news/transport-plan

Gepubliceerd op  do 02 dec 2021