Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Gratis verzekering voor individuele vrijwilligers tijdens coronacrisis

De Vlaamse regering breidt op voorstel van minister Somers de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis.

Solidariteitsacties

De maatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten vertragen, lokken een golf van solidariteitsacties uit in Vlaanderen: mensen willen hulp bieden aan ouderen en kwetsbaren die nu geïsoleerd dreigen te geraken. Overal in Vlaanderen zien we mensen die anderen ondersteunen door boodschappen te doen, aan huis leveren of de hond van de buren uitlaten.

“Het is hartverwarmend om te zien dat overal in Vlaanderen massaal solidariteitsacties ontstaan, maar het is belangrijk dat dit veilig gebeurt”, zeggen minister-president Jan Jambon, minister van Samenleven Bart Somers, en minister van Welzijn en volksgezondheid Wouter Beke.

Gratis vrijwilligersverzekering

Deze ochtend werd een kort persmoment georganiseerd op de Grote Markt van Mechelen waar minister-president Jambon, minister Somers en minister Beke een nieuwe maatregel voor vrijwilligers aankondigden. “Tot nu toe konden enkel verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. We maken het nu ook voor individuele burgers mogelijk om dergelijke verzekering aan te gaan en je te verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens je vrijwilligerswerk”, zeggen de drie ministers.

De gratis verzekering aanvragen doe je via www.vlaanderenvrijwilligt.be.

#Vlaanderenhelpt

De middelen worden voorzien door minister van Samenleven Bart Somers: “Vlaanderen laat zich van zijn beste kant zien. Op sociale media zie je het ene burgerinitiatief na het andere. Ik roep alle vrijwilligers in Vlaanderen op om de hashtag #Vlaanderenhelpt te gebruiken zodat we elkaar kunnen blijven inspireren. Dankzij de vele burgers en vrijwilligers die zich voor elkaar inzetten tonen we elke dag dat we leven in een warm Vlaanderen en dat dit virus ons niet klein zal krijgen.”

Gepubliceerd op  do 12 mrt 2020