Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Bib begin oktober weekje gesloten. Sla je voorraad materialen in!

De bib sluit van ma 30 september en gaat terug open op za 5 oktober 10.00 uur. Vanaf 1 september kan je daarom 25 materialen meenemen om de sluitingsperiode te overbruggen. Ook de uitleentermijn wordt automatisch verlengd. We openen op za 5 oktober met een nieuw bibsysteem en een nieuw reglement.

Waarom sluit de bib?

Vanaf oktober krijgt de digitale dienstverlening van de meeste Oost-Vlaamse bibliotheken, een upgrade. Daardoor kunnen leners een pak vlotter materialen van de bib ontlenen of terugbrengen.

Om de overgang naar het nieuwe systeem Wise zo vlot mogelijk te laten verlopen, gaat onze bib dicht van 30 september tot en met 4 oktober. Wij gaan terug open op zaterdag 5 oktober. Die dag is de bib uitzonderlijk open van 10.00 tot 13.00 uur.

Wat gebeurt er tijdens de sluiting? Alle bibliotheekmedewerkers krijgen een opleiding om met de nieuwe software te leren werken. Het hele systeem wordt dan ook tot in de puntjes doorgetest.

Nieuw reglement vanaf 1 oktober

Je kan het nieuwe reglement raadplegen op bij dit bericht of een exemplaar vragen aan de balie.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

  • Voortaan mag je 25 materialen meenemen, ongeacht de soort. Behalve de spelletjes, daarvan mag je er maximum 5 meenemen.
  • Je kan tweemaal verlengen, zo lang het item niet gereserveerd is. Wacht zo lang mogelijk met verlengen want de uitleentermijn van 21 dagen start onmiddellijk op de dag waarop je verlengt. Opgelet: je kan dit maar tweemaal doen, ook al is de maximale uitleenperiode van 2 maanden nog niet bereikt.
  • Wanneer je te laat bent, betaal je voortaan 0,20 euro per dag, per materiaal.
  • De eerste boetebrief wordt al na 7 dagen verstuurd, de tweede boetebrief 14 dagen hierna. Per boetebrief betaal je 1,50 euro. Wie zijn e-mailadres door geeft, krijgt de eerste boetebrief per mail en betaalt geen portkosten.
  • Een reservatie kost 0,50 euro per item maar je betaalt voortaan wanneer je de reservatie plaatst.
  • Voor een IBL-aanvraag (waarbij we materialen laten overkomen uit een andere bib) vragen we 3 euro per item. Dit betaal je ook bij het plaatsen van de aanvraag.
  • Staat er een bedrag van meer dan 5 euro open, dan kan je niets meer ontlenen. Eens alles betaald is, kan je weer van al onze diensten genieten.
  • We communiceren zoveel mogelijk via e-mail. Geef dus zeker je e-mailadres door aan de balie. We sturen enkel een nieuwsbrief indien je hiervoor expliciet de toestemming geeft.

Gebruik MijnBibliotheek

We raden aan om http://mijn.bibliotheek.be te gebruiken om online te verlengen, te reserveren, te bekijken wat je geleend hebt, lijstjes te maken, ... Lukt het niet om aan te melden of om gezinsleden toe te voegen? Stuur een e-mail of kom eens langs, we helpen je graag verder.

Gepubliceerd op  wo 04 sep 2019