Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Een klimaatgezond Oost-Vlaanderen met de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij

Je kan als inwoner van Oost-Vlaanderen opnieuw vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Ook dit jaar krijg je de kans om via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven, ... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2040 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

Ook onze gemeente ondersteunt dit initiatief. Onze gemeente ondertekende het Europese Burgemeestersconvenant en engageert zich hierbij om de CO2-uitstoot met minstens 40 procent te verminderen tegen 2030.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als zelfstandige en kleine of middelgrote onderneming (KMO) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

 • Onuitputtelijke energiebron
  De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.
 • Besparen op energiekosten
  Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Zonnepanelen blijven hierdoor een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank.
 • Goed voor het klimaat
  Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.
 • Waardestijging van je huis
  Met zonnepanelen verbeter je de EPC-waarde van je woning en daarmee verhoog je de marktwaarde van je huis.

Hoe werkt de groepsaankoop?

 • Schrijf je in
  Inschrijven is volledig vrijblijvend.
 • Persoonlijk voorstel
  Je ontvangt meteen een persoonlijk voorstel, op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw rendement.
 • Jij kiest!
  Vind je het aanbod interessant? Accepteer dan je persoonlijk voorstel. Nog vragen? Vind je antwoord op onze website of in onze webinar.
 • Inspectie
  Nadat je het voorstel accepteert, inspecteert de winnende leverancier je dak.
 • Installatie
  Ga je akkoord met de definitieve offerte, dan wordt jouw zonnepanelensysteem op je dak geplaatst.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zp of www.oost-vlaanderen.be/batterij, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur), of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be of batterij@oost-vlaanderen.be

Gepubliceerd op  do 01 jun 2023