Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Gezocht : sociale en groene initiatieven die mens en omgeving verbinden

Heb jij een schitterend idee waarmee je de wereld een beetje beter maakt voor je streek en je streekgenoten? Heb je zin om de kloof tussen droom en daad te overbruggen? Toon je engagement, zet een projectidee op papier en Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Streekmotor23 helpt je op weg.

"Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan we voor! Samen met onze partners, lokale besturen en onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting slaan we de handen in elkaar. Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Streekmotor23 brengt individuen en organisaties samen die daar middelen voor willen bieden, en steunt met hen initiatieven die mens en omgeving ten goede komen."

Kan jouw project, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom gebruiken? 

Projecten die mens en omgeving verbinden

Tot en met 8 november gaat Streekfonds Oost-Vlaanderen op zoek naar lokale projecten met een positieve impact die inspelen op een maatschappelijke uitdaging. Geselecteerde projecten houden een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door het Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Streekmotor23 met maximum 5.000 euro. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken. 

#Streekmotor23, het streekfonds in jouw buurt

Omdat we geloven in de kracht van lokale netwerken is de werking van het streekfonds opgesplitst in vijf regio’s. Voor #Streekmotor23 komen alle projecten in aanmerking in de volgende gemeenten/steden:

Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Gavere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm.

Op streekmotor23.be kan je de projecten vinden die dit jaar onze steun kregen. 

Roots van bioboerderij Ourobouros in Zwalm is er één van. Coaches ondersteunen er mensen met een burn-out, want werken in de openlucht doet hen deugd: “Handenarbeid zet de gedachtenmolen stil”. Het hele verhaal lees je hier.

“Vliegende start in eerste jaar”

Stefanie Albers, coördinator van Streekfonds Oost-Vlaanderen: “In oktober vorig jaar zijn we gestart met het streekfonds in heel de provincie. In dit eerste werkjaar ondersteunen we bijna 40 projecten, onze ambitie is om te groeien naar 50 per jaar. Zevenentwintig initiatieven zamelden dit voorjaar via crowdfunding al meer dan € 150.000 in. Net geen 2.000 ‘fans’ deden een gift voor een project in hun buurt. Bijna 50 partners steunen Streekfonds Oost-Vlaanderen zodat de ingezamelde fondsen kunnen worden verdubbeld.”

Praktisch

Dien ten laatste op maandag 8 november je project in. Surf naar streekfondsoostvlaanderen.be, klik op ‘project indienen’ en je leest er alle details over de projectoproep. Wil je jouw idee al eens aftoetsen? info@streekfondsoostvlaanderen.be

Op maandag 20 september en woensdag 13 oktober is er om 19 uur een infomoment waar je jouw idee kan aftoetsen en bijkomende vragen kan stellen. Gratis inschrijven kan hier

Gepubliceerd op  wo 25 aug 2021