Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Nieuwe verkeerssituaties in de Botermelkstraat en Aaigemdorp vanaf 1 september 2021

Vanaf 1 september 2021 wijzigt de verkeerssituatie in de Botermelkstraat en Aaigemdorp. Zowel de Botermelkstraat als een deel van Aaigemdorp worden een fietsstraat.

In de Botermelkstraat is het proefproject afgelopen. Het eenrichtingsverkeer en de kiss & ride zones t.h.v. de school blijven behouden. De rijrichting voor iedere bestuurder is van Oudenaardsesteenweg naar Gentsesteenweg. Uitgezonderd voor fietsers, bromfietsers klasse A en speed pedelecs. Zij mogen nog steeds in de twee richtingen rijden. Om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verhogen wordt de Botermelkstraat ook een fietsstraat.

In Aaigemdorp wordt het eenrichtingsverkeer uitgebreid. Het deel tussen de kerk van Aaigem en Griet wordt eenrichting. De rijrichting voor iedere bestuurder is vanaf de kerk naar Griet met uitzondering voor fietsers, bromfietsers klasse A en speed pedelecs. Zij mogen nog steeds in de twee richtingen rijden. Bijkomend wordt het deel vanaf de kerk in Aaigem tot Opaaigem ingericht als fietsstraat.

Gepubliceerd op  di 24 aug 2021