Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Subsidie voor TUIN9420

Het gemeentebestuur besliste om TUIN 9420 een subsidie toe te kennen van 2.500 euro. Dit kadert in het ondersteuningsplan van de gemeente Erpe-Mere om de impact van de coronacrisis zo laag mogelijk te houden.

Het coronavirus gooide ook bij TUIN9420 dit jaar roet in het eten. Het bracht hun plannen volledig in de war waardoor ze hun activiteiten lange tijd slechts op een laag pitje konden uitvoeren. Om o.a. lokale initiatieven en verenigingen te steunen, lanceerde het gemeentebestuur van Erpe-Mere, in februari van dit jaar, het ondersteuningsplan.

"De focus in het ondersteuningsplan ligt voor een groot deel op het thema “jeugd”. TUIN9420 is een mooi burgerinitiatief gesteund door de gemeente. Het laat onze kinderen toe om in een groene omgeving te ravotten maar tevens op een speelse wijze aan natuureducatie te doen. Bovendien biedt TUIN9420 meerdere aantrekkingspunten waardoor het een natuurrijke ontmoetingsplek voor jong en oud zal worden. Ze krijgen dan ook de volle steun van ons gemeentebestuur.” 

Met de 2.500 euro die nu op tafel ligt, zal TUIN 9420 aanwenden om deze groene speel- en ontmoetingsplek van de nodige duurzame uitrusting te voorzien. Een project dat draait door samen te werken met de buurt, het gemeentebestuur, de scholen, jeugd- en andere verenigingen.

Gepubliceerd op  do 24 jun 2021