Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Onze gemeente hult zich in regenboogkleuren

Maandag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2021. In dit jaar van de Gelijke Kansen wil de gemeente Erpe-Mere zich meer dan ooit engageren om het welzijn van holebi’s en transgenders te verbeteren.

Om dit thema nog wat meer in de schijnwerpers te plaatsen, worden er in de maand mei verschillende acties uitgewerkt.

Naar jaarlijkse traditie hijsen we op 17 mei de regenboogvlag aan het A.C. Steenberg als teken van solidariteit met de LGBTQ+ gemeenschap. De zebrapaden en vluchtheuvel op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van Steenberg, aan de Sint-Jozefschool in Mere en de Dorpsstraat ter hoogte van jeugdhuis DIDO worden als symbolische actie in regenboogkleuren geschilderd.

Op 20 mei geeft Senne Misplon een gratis online lezing over gender en seksuele diversiteit. Senne is trans man en woordvoerder van de organisatie Wel Jong, Niet Hetero, daarnaast ken je hem misschien ook van zijn deelname aan De Slimste Mens. Op het virtuele podium komt hij alles vertellen wat we moeten weten en willen weten over gender- en seksuele diversiteit. Achteraf volgt een vrijblijvende Q&A.

Ook EMotia en de Sint-Jozefschool in Erpe-Mere schenken extra aandacht aan deze dag. Zo zal EMotia gedurende 1 week (van 17 tot 24 mei) gehuld worden in de regenboogkleuren. De Sint-Jozefschool doet mee met de PAARS campagne en roept al hun leerlingen van de secundaire school op om die dag paars te dragen.

Tot slot stellen we via deze weg ook PHAO even voor. Phao organiseert activiteiten voor LGBTQ+ personen van 10 tot 30 jaar uit Aalst en omstreken. De activiteiten zijn gratis, enkel uitstappen/kampen zijn betalend. Ze organiseren ook inspiratieavonden voor iedereen die meer wil weten over het thema. Een eigen PHAO-afdeling in Erpe-Mere is nog niet aan de orde, maar ze ontvangen de Erpe-Meerse jongeren met open armen tijdens hun activiteiten.

Gepubliceerd op  ma 17 mei 2021