Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Vernieuwing spoorwegbrug Kapelhofstraat Erpe-Mere

Afsluiting brug vanaf 23 september 2020 tot in het najaar 2021

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, start na de zomer de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de spoorwegbrug in de Kapelhofstraat in Erpe-Mere. Deze boogbrug van meer dan 110 jaar oud heeft het eind van zijn levensduur bereikt en wordt vervangen door een nieuw exemplaar.

Begin september beginnen de voorbereidende werken, aansluitend worden damplanken ingeheid ter hoogte van de brug. Om deze werken in alle veiligheid uit te kunnen voeren zal vanaf 23 september 2020 tot in het najaar van 2021 de brug van de Kapelhofstraat afgesloten worden voor alle verkeer. 

De brug wordt afgebroken tijdens het weekend van 7 en 8 november. Dan zal er non-stop worden gewerkt. Nadien wordt het nieuwe exemplaar ter plaatse gebouwd met behulp van een stalen bekisting. Deze werken kunnen grotendeels overdag doorgaan.

Doordat het slooppuin vanaf zaterdagmiddag 07 november zal worden afgevoerd, wordt in de Dokkestraat tijdelijk enkele richting ingevoerd.
 

Het verkeer zal een omleiding moeten volgen: via Hoogstraat – Kraaineststraat - Oudenaardsesteenweg (N46) - Industrieweg -Keerstraat – Rijkhofstraat en omgekeerd.

Gepubliceerd op  ma 13 jul 2020