Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Nieuw skatepark op komst

De Vlaamse Regering gaat de komende jaren massaal investeren in jeugdinfrastructuur. In totaal wordt er voor bijna 4 miljoen geïnvesteerd in 25 projecten over heel Vlaanderen. Ook Erpe-Mere kan rekenen op steun bij de aanleg van een nieuw skatepark.

Recent bereikte de gemeente het goede nieuws dat Vlaams Minister van jeugd Benjamin Dalle 134.928 euro toekent voor de realisatie van het project.

Met dit geld wil de gemeente een ontmoetingsplek creëren voor jongeren, die breder gaat dan enkel de skaters. Er ligt een extra focus op hernieuwbare energie en digitalisering. Zo zal het skatepark uitgerust worden met een zitbank waar bezoekers hun gsm kunnen opladen en een DJ-booth (plek waar de DJ zijn muziek kan draaien), beide op zonne-energie. De site van TUIN9420 krijgt zo een verdere inrichting en wordt een toegankelijke plek voor jong en oud.

Onze jeugdconsulente volgt momenteel een traject met andere steden en gemeenten rond urban sports en daarvoor ging ze in maart naar Pier 15, een geweldig skatepark in Breda. Ze wisselde daar kennis uit met de federaties van de urban sports, andere gemeenten en organisaties uit Nederland. "We willen echt een fijne ontmoetingsplek maken van het skatepark, dat ruimer gaat dan skaters, BMX'ers, steppers. Samen met Jeugdhuis Dido willen we een plek maken waar creëren, ontmoeten en sporten samen komen.”

Gepubliceerd op  di 29 mrt 2022