Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Mijn Leestipper geeft je gepersonaliseerd leesadvies

Ben je op zoek naar een goed fictieboek? Dan kan je vanaf nu bij Mijn Leestipper terecht! Met deze applicatie krijg je maandelijks leestips die gebaseerd zijn op jouw leesprofiel nl. wat je bij ons in de bib leende en wat je voorkeuren zijn.

Om de gebruiker te leren kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van je leenhistoriek (van  en je leesprofiel. Hiervoor doorloop je vooraf een aantal vragen waarin gepeild wordt naar je interesses en voorkeuren. Het algoritme pikt maandelijks boeken uit die het beste aansluiten bij jouw leesprofiel. Naast nieuwe boeken krijg je ook een aantal tips rond een wisselend maandthema (vb. winter, historische romans,…) Zo krijg je een aanbod dat steeds verrast en prikkelt.

Mijn Leestipper activeren kan in drie stappen:

  1. Maak een profiel aan op https://mijn.bibliotheek.be/registreren. Indien je dit al hebt, dan kan je meteen naar stap 2
  2. Vraag in de bib om jouw leenhistoriek te bewaren of stel dit zelf in op jouw Mijn Bibliotheek-profiel. Met de privacy-wetgeving gebeurt dit immers niet automatisch en moet je expliciet je toestemming geven. 
  3. Surf naar https://mijnleestipper.bibliotheek.be, log in met je Mijn Bibliotheek-account en doorloop de vragen

Meer hoef je niet te doen! Maandelijks krijg je dan van onze bib een e-mail met de melding dat er nieuwe leestips klaarstaan. Het is echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Gepubliceerd op  di 14 jan 2020