Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Meld je kind vanaf 27 februari aan in je favoriete basisschool in Erpe-Mere

Start je kind volgend schooljaar in de kleuter- of lagere school? Vanaf 27 februari 2024 kan je als ouder je zoon of dochter aanmelden in een basisschool in Erpe-Mere.
Hoe kan je aanmelden? 
  • Vóór de start van de aanmeldingsperiode vind je een overzicht van de vrije plaatsen per school op www.erpe-mere.be/aanmelden-en-inschrijven-basisscholen
  • Duid je verschillende favoriete scholen aan. Begin met je eerste keuze, maak ook een tweede, een derde, een vierde, … keuze. Je kan maximaal zes scholen aanduiden.
  • Na je aanmelding ontvang je een bevestiging. Dit is een bewijs dat je aangemeld bent, nog niet ingeschreven!

 

Aanmelden is niet inschrijven 

Uiterlijk 19 april 2024 verstuurt het systeem een e-mail naar alle ouders. Als er plaats is, krijg je een aanmeldingsticket (mail) van de school uit je voorkeurslijst. Je kind is daarmee aangemeld bij die school, maar nog niet definitief ingeschreven.  

Ga vanaf 22 april tot en met 13 mei 2024 met dit inschrijvingsticket naar de toegewezen school. Je ticket wordt omgezet in een definitieve inschrijving. Iedereen met een ticket heeft een plaats. 

Heb je nog vragen?

Hoe dit allemaal concreet in zijn werk gaat, lees je op onze website bij aanmelden en inschrijven. Neem ook zeker een kijkje bij de veelgestelde vragen in onze brochure of maak een afspraak met de scholen of dienst Onderwijs via onderwijs@erpe-mere.be of op het nummer 053 60 34 00.

Gepubliceerd op  di 23 jan 2024