Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Lokale bijkomende maatregelen: bibliotheek en sporthallen gesloten en clubactiviteiten en afhaaleetfestijnen verboden

Alle activiteiten georganiseerd door een club of een vereniging worden opgeschort, ongeacht de leeftijd van de deelnemers. De gemeentelijke sporthal Steenberg, het kunstgrasveld op Steenberg, de sporthal Sint-Bavo en de gemeentelijke bibliotheek moeten de deuren sluiten.

Afhaaleetfestijnen of het aan huis leveren van maaltijden door verenigingen of clubs worden eveneens verboden.

Bovenop het ministeriële besluit en het besluit van de Vlaamse regering acht de burgemeester van Erpe-Mere het nodig om voor onze gemeente bijkomende maatregelen te treffen met onmiddellijke ingang. In onze gemeente zijn heel wat sportclubs, jeugd- en andere verenigingen actief. Zij maken een belangrijk deel uit van het sociaal weefsel van onze gemeente. Daarom nemen we ook voor deze groep geen enkel risico. Uit de statistieken blijkt immers dat Erpe-Mere bij de zwaarst getroffen gemeenten van Oost-Vlaanderen hoort.

Wat kan wel nog?

De bibliotheek blijft wel de service “Bib aan huis” en de afhaaldienst aanbieden.De jeugd- en sportkampen die worden georganiseerd door de gemeente zelf gaan ook door. De reden hiervan is dat de Vlaamse regering aan de lokale besturen vraagt om bijkomende opvang te creëren tijdens de herfstvakantie. We beschouwen deze kampen als een onderdeel van deze opvang. Sport- en jeugdkampen georganiseerd door andere organisaties zijn daarentegen dus wel verboden.

De bib sluit vanaf donderdag 29 oktober, inleveren kan via de inleverbus (behalve spellen en e-readers) en lenen kan via bib-aan-huis of via de afhaaldienst. Materialen wordt niet automatisch verlengd! Meer informatie www.erpe-mere.be/bibcorona. De bib is telefonisch bereikbaar op 053/37 34 70 (tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.30 uur, niet op vrijdagnamiddag).

Heb je vragen over de coronamaatregelen in onze gemeente? Dan kan je tijdens de kantooruren telefonisch contact met ons opnemen op het nummer 053 60 35 98 of via mail infocorona@erpe-mere.be
 
Gepubliceerd op  wo 28 okt 2020