Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Online lezingen in februari en maart

Omdat onze lezingenreeks “Stemmen in Steenberg” verplaatst is naar 2021-2022, bieden we jullie in de tussentijd een alternatief aan: 4 gratis online lezingen! Bijleren over bitcoins, opruimen, immuniteit of jeugdboeken kan van thuis uit. Inschrijven is verplicht.

Klik op de titel van de lezing om in te schrijven

Woensdag 10 februari, 20.00 uur: Introductie tot Bitcoin door Levi Haegebaert

De bitcoin was de laatste maanden niet uit het nieuws: spectaculaire stijging tot onverwachte hoogten, bitcoin zet opmars voort, bitcoin lijkt voor sommige beleggers een alternatief voor goud, ….

Waar wat is die bitcoin nu precies?  Heb je ook de indruk dat je de boot gemist hebt of denk je dat deze technologie te ver van jouw bed is? In deze lezing krijg je op een duidelijke manier een introductie tot bitcoin: wat is het, waarom is het ontstaan, welke weg heeft het afgelegd, trends,…

Levi Haegebaert is auteur van het boek 'Bitcoin voor Beginners' en een echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd presentaties en workshops aan zowel bedrijven als bitcoincommunity’s.

Na de lezing kan je vragen stellen via de chatfunctie.

Woensdag 24 februari, 20.00 uur : Geen rommel of stress in 2021! door Tina Favache (volzet)

Extra sessie op woensdag 3 maart, 20.00 uur (volzet)

Naast fiere mama, partner en onderneemster mag Tina Favache zich sinds 2016 een van de eerste opruimcoaches van België noemen. Ze houdt ervan om dingen beter, mooier en makkelijker te maken en wil haar ervaringen en tips delen met anderen.  Ze schreef hierover reeds twee boeken “Mijn Opruimboek”(2018) en “Het opruimboek voor mijn gezin” (2019).

Tijdens deze webinar helpt ze jou graag op weg om 2021 goed te starten! Ze gaat met jou aan de slag om een rustiger en overzichtelijker huishouden te creëren. Onderwerpen als Ochtendroutine en Opruimroutine komen aan bod. Ze geeft je heel praktische tips en tricks om een rustige ochtendroutine op te zetten, om alles in huis een vaste plek te geven en hoe je opruimen met kinderen in huis aangenamer kan maken.

Na de lezing kan je vragen stellen via de chatfunctie. Beide sessies zijn volzet, er kan niet meer worden ingeschreven.

Woensdag 10/03, 20.00 uur : Immuniteit of hoe jezelf te wapenen tegen het coronavirus door Dr. Servaas Bingé

Dr. Servaas Bingé start deze webinar met een virtuele ’meet & greet’ met het coronavirus. Je komt te weten hoe het virus werkt en wat er met je lichaam gebeurt bij een besmetting. De focus van de webinar ligt op het bewaken van je immuunsysteem. Er doet hierover veel de ronde; Servaas Bingé onderscheidt feiten van fabels.

Wat staat er op het programma? Je krijgt een spoedcursus ‘gezonde levensstijl’ en leert over het verband tussen voeding, inflammatie en een gezonde darm. Servaas verklaart hoe stressreductie, slaap, beweging en sociale factoren het functioneren van je immuunsysteem sterk beïnvloeden. Wat met populaire voedingssupplementen zoals zink en vitamine C. Overbodig of aanbevolen? Servaas demonstreert het belang van de bekende strategieën zoals het wassen van de handen en het gebruik van mondmaskers.

Servaas Bingé vat scherp en onderbouwd samen wat je zelf kan doen om je immuunsysteem te bewaken. Sterk aanbevolen!

Bij deze lezing kan je geen vragen stellen. Inschrijven kan tot 5 maart 12.00 uur.

Woensdag 24 maart, 20.00 uur : Diversiteit in kinder- en jeugdboeken door Steffie De Baerdemaeker

Wat vertellen de kinderboeken van tegenwoordig over diversiteit, in de breedste zin van het woord? Wat zijn leuke boeken om onze kinderen een divers, realistisch mensbeeld mee te geven? Dat pluizen we uit in dit webinar. Geen theoretische uiteenzetting, wel een belevenis op zich waarin we voluit digitaal in de boeken duiken. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in jeugdboeken: ouders, leerkrachten, studenten, ...

Steffie De Baerdemaeker is enthousiast leerkracht, onderwijsinspirator en jeugdboekenbeest. Kleuter- en kinderboeken spelen een hoofdrol in haar jarenlange werk rond diversiteit.

Deze lezing is interactief. Achteraf kan je een vormingsattest krijgen.

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

  • Vooraf inschrijven is steeds verplicht. Wie ingeschreven is, ontvangt een link waarmee je kan deelnemen.
  • We werken online. Je hebt een browser nodig op je computer, mobiel of tablet. Voor het beste resultaat gebruik je een recente browser (zoals Chrome of Firefox) op een laptop of tablet. Voor de online lezingen via teams op 10/02, 24/02 en 03/03, kan je de app downloaden maar dit hoeft niet.
  • Een online lezing duurt tussen de 60-90 minuten. Indien je vragen kan stellen, kan dit enkel via de chatfunctie. Log 5 minuten vooraf in zodat je het geluid en het beeld kan testen.
Gepubliceerd op  di 19 jan 2021