Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Kunstenaars in de klas

Vanaf dit schooljaar krijgen de basisscholen De Weide en Sint-Martinus in Erpe echte kunstenaars voor de klas.

De docenten van de academie Lede/Erpe-Mere/Wichelen gaan samen met de leerkrachten en leerlingen aan de slag om kunst en cultuur, in al hun vormen, dichter bij kinderen te brengen en bruggen te slaan met het leven van elke dag.

Het initiatief kadert in het samenwerkingsverband KUNSTKUUR, gefinancierd door de
Vlaamse Overheid. Het samenwerkingsproject loop voor drie jaar. Dat laat de kunstacademie Lede/Erpe-Mere/Wichelen toe om langere vak- of domeinoverschreidende trajecten uit te rollen en de leerkrachten en leerlingen op ‘gewone’ scholen te ondersteunen in de lessen muzische en culturele vorming. Muzische coaches Lies Geldhof, Isabelle Ringoet, Stefanie van Leuven, Caroline D’Haese en Steven Lemmens zijn vakmensen in het lesgeven én in hun specifieke vakdomein van muziek, woord, beeld of beweging. Hun expertise zetten ze in om
leerkrachten en leerlingen uit de twee basisscholen te inspireren.

Een laatste doelstelling van het project is om álle kinderen in aanraking te laten komen met de verschillende kunstvormen binnen het muzische domein: niet alleen muziek zelf, maar ook woord, beeld, drama en media. En die kennismaking verlaagt ook de drempel naar de kunstopleidingen van de academie.

Gepubliceerd op  do 10 okt 2019