Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Kris is de eerste 'Slimste cyberexpert van Vlaanderen'!

Onze collega Kris, de ICT-verantwoordelijke van de gemeente Erpe-Mere, is de allereerste winnaar van de zoektocht naar de ‘Slimste cyberexpert van Vlaanderen’.

Tijdens de hele maand oktober – de Europese maand van de cyberbeveiliging – organiseerde Telenet Business een grootschalige online wedstrijd waarin alle pientere cyberkoppen van Vlaanderen hun IT-kennis konden testen. De 20 vragen in de zoektocht naar de Slimste Mens onder de cyberexperten gingen over heel uiteenlopende onderwerpen: niet alleen actualiteit kwam aan bod, ook praktische technische kennis en inzicht in IT-wetgeving werden getoetst. Maar liefst 170 IT-experten met uiteenlopende expertises en achtergronden – IT-verantwoordelijken van grote en kleine organisaties, ethische hackers, ingenieurs en software ontwikkelaars – namen deel. Kris, die al meer dan 24 jaar de ICT-desk bij de gemeente Erpe-Mere bemant, klopte hen allemaal.

“Ik ben enorm verrast dat ik de slimste cyberexpert van Vlaanderen geworden ben. Ik had deelgenomen aan de wedstrijd zonder grote verwachtingen. Ik was eigenlijk al een beetje vergeten dat ik meegedaan had. Ik ben best wel fier dat ik andere kanjers uit het vak achter mij heb gelaten. Hoe ik zoveel kennis heb vergaard rond cyberveiligheid? Ik vermoed dankzij de hard disk van 26 jaar ervaring die in mijn hoofd zit. En uiteraard ook door veel op te pikken van collega’s. Ik verwacht nu niet meteen dat ik een bekende Erpe-Merenaar word, maar de erkenning is wel leuk. Het is best een hele verantwoordelijkheid om de persoonlijke data van alle Erpe-Merenaren te beheren én te beveiligen.” – Kris 

Ook na zijn uren op de IT-dienst van de gemeente, is Kris in de ban van technologie. Als bezieler van de vzw FabLab – een multifunctioneel labo ondergebracht in de middelbare school Sint-Jozef Mere – leert hij samen met enkele vrijwilligers de inwoners van Erpe-Mere en buurgemeenten alles over 3D-printen, lasercutten en computertechnologie.

Gepubliceerd op  wo 16 nov 2022