Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Kortingsbon energiezuinige huishoudtoestellen

De doelgroep ‘sociaal tarief’ voor elektriciteit en aardgas verkleint vanaf 1 juli 2023: vraag nu nog jouw kortingsbon voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer aan.

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en hebt je nood aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer? Dan kan je beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En dat doe je best voor 1 juli 2023. Daarna verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking. Voor eind juni de kortingsbon aanvragen is dus de boodschap. De kortingsbon is daarna nog 2 jaar geldig. Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen.

De kortingsbon geldt voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, wasmachine met label C of beter, droogkast met label A++ of beter en een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E. Ontdek op de website van Fluvius bij welke winkels je terecht kan. 

De kortingsbon voor energiezuinige huishoudtoestellen moet op voorhand aangevraagd worden voor de aankoop van het toestel. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

Meer informatie

Meer informatie vind je op www.vlaanderen.be/kortingsbon-energiezuinige-huishoudtoestellen

Raadpleeg alle voorwaarden op https://www.fluvius.be/nl/premies/kortingsbon-bij-de-aankoop-van-een-energiezuinige-wasmachine-of-koelkast.

Gepubliceerd op  ma 22 mei 2023