Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Kindergemeenteraad maakt vuilnisbakken aantrekkelijker

Op donderdag 13 juni 2024 presenteerden de leden van de kindergemeenteraad met enige trots hun project aan de gemeenteraad van Erpe-Mere. Dit jaar werkten ze rond het zelfgekozen thema “afval”.

Eind vorig jaar vond de allereerste zitting van de kindergemeenteraad plaats. Tal van enthousiaste leerlingen tussen 10 en 12 jaar uit onze gemeente zetten zich vol overgave in! Gedurende het afgelopen jaar kwamen ze verschillende keren samen om hun gemeenschappelijke interesses te ontdekken.

Na een uitgebreid brainstormproces ontwikkelden ze een leuk project dat ze met enige trots presenteerden aan de gemeenteraad van Erpe-Mere. Ze gingen aan de slag met het thema “afval” en bedachten verschillende ideeën om vuilnisbakken op te fleuren. Door hun creatieve aanpak wordt het nu aantrekkelijker om je vuilnis weg te gooien. Naast het creatieve aspect hielden ze ook rekening met de uitvoerbaarheid en budgetvriendelijkheid bij het uitwerken van hun plannen.

De harde inzet van de jonge raadsleden werd met veel enthousiasme onthaald door de aanwezige gemeenteraadsleden. Het is duidelijk dat de daaropvolgende receptie meer dan verdiend was!

Gepubliceerd op  ma 17 jun 2024