Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Kermissen Erpe-Mere - update - kermissen 2020 afgelast

Gezien de huidige (inter)nationale situatie m.b.t. Covid-19 heeft het college van burgemeester en schepenen beslist dat er in 2020 geen kermissen meer worden georganiseerd in Erpe-Mere.

Update 28/07/2020

Het college van burgemeester en schepenen heeft alle kermissen voor 2020 op grondgebied Erpe-Mere afgelast. Meer info via deze link.

Update 22/07/2020

Ondanks onze eerdere algemene berichtgeving m.b.t. de kermissen van 3/07/2020, in gunstigere Covid-19-omstandigheden, kan kermis Bambrugge dan toch niet doorgaan. Voor de komende kermissen (Erondegem, Mere, Erpe, Ottergem, Aaigem, Vlekkem, Mere)  volgen we de situatie op de voet op. Hou deze pagina dus in de gaten voor meer nieuws over de komende kermissen.

Bericht van 3/07/2020

Op 30 juni 2020 verscheen een nieuw Ministerieel besluit m.b.t. Covid-19 in het Belgisch Staatsblad. Dit besluit maakt de heropstart van de kermissen mogelijk vanaf 1 juli onder heel wat voorwaarden.

Een overzicht van enkele voorwaarden:

  • Er wordt maximaal één bezoeker per 1,5 lopende meter aan een kermiskraam toegelaten. Voor de autoscooter en het lunapark is dit 1 persoon per 9 m².
  • De toegelaten eetkramen mogen ter plaatse voeding en dranken aanbieden, mits naleving van de richtlijnen die de horeca moet volgen.
  • De foorkramers moeten verplicht een mondmasker dragen en de nodige hygiënemaatregelen nemen volgens het exitprotocol van de foorkramers.
  • Het gemeentebestuur zorgt voor de nodige sensibilisering en mogelijkheden tot het ontsmetten van de handen aan de in- en uitgangen van de kermiszone.
  • Het dragen van een mondmasker is voor alle bezoekers van de kermis aangeraden.
  • De horeca-aangelegenheden volgen het horeca-protocol.
  • Eventuele extra evenementen moeten worden aangemeld bij de gemeente en worden getoetst aan alle criteria, waaronder het Covid Event Risk Model.

We zijn verheugd de kermissen opnieuw te mogen te laten doorgaan in onze gemeente. We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van alle foorkramers en bezoekers, om deze kermissen in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen.

Onze eerste afspraak is ‘kermis Burst station’.

Gepubliceerd op  vr 03 jul 2020