Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Alle sport- en jeugdkampen afgelast tijdens paasvakantie

Het aantal COVID-19 – besmettingen stijgt onrustwekkend snel. Uit de statistieken blijkt dat onze gemeente ook alweer zwaar getroffen is. 80% van de besmettingen wordt momenteel veroorzaakt door de zeer besmettelijke Britse coronavariant.

De Sint-Martinusschool in Erpe moest deze week tijdelijk haar schoolpoort sluiten. In andere scholen binnen onze gemeente werden eveneens al verschillende besmettingen gemeld.

De besmettingen in onze gemeente situeren zich op dit moment voornamelijk bij de schoolgaande jeugd in het basisonderwijs (6-tot 11-jarigen) en hun ouders (de 25- tot 44-jarigen). (Zie grafiek in bijlage)

Sport- en jeugdkampen afgelast, maar wel noodopvang.

Hoewel jonge kinderen globaal gezien minder ernstig ziek worden, verspreiden ze het virus toch verder in familiekring, verenigingsleven en schoolgebeuren.
Daarom besliste het gemeentebestuur om alle sport- en jeugdkampen (zowel deze georganiseerd door de gemeente als de privé-initiatieven) die plaatsvinden tijdens de paasvakantie niet te laten doorgaan. Vermenging van bubbels is te risicovol om deze activiteiten in veilige omstandigheden te laten plaatsvinden. Op die manier hoopt het gemeentebestuur mee te helpen in de doelstelling om de meest essentiële zaken (zoals onder andere onderwijs) zo lang mogelijk te beschermen. 

Er wordt wel voorzien in noodopvang voor kinderen van ouders in essentiële beroepen (mits attest werkgever) op de volgende plaatsen:

  • Pimboli (Steenstraat 80, 9420 Erpe-Mere)

Inschrijven voor deze opvang is noodzakelijk! Je kan contact opnemen met IBO Pimboli via pimboli@vdkomma.be.

Het gemeentebestuur raadt af dat kinderen uit Erpe-Mere deelnemen aan activiteiten die plaatsvinden buiten Erpe-Mere.

Het strikt naleven van afstands- en hygiënemaatregelen blijft essentieel tijdens deze pandemie.

Grafiek: Aantal indexpatiënten per leeftijdscategorie in Erpe-Mere (periode 17-24/03/2021). Bron: zorgatlas.vlaanderen.be

Gepubliceerd op  di 23 mrt 2021