Gemeente Gemeente Erpe-Mere

Het mooiste dialectwoord van Erpe-Mere

Ne moljer, nen bakker, e keuningske, ne ronker of ne ronkort? Wat wordt het mooiste dialectwoord van Erpe-Mere?

In het kader van het ‘jaar van het dialect’ van Erfgoedcel Denderland, gaan we op zoek naar het mooiste dialectwoord van Erpe-Mere. De dialecten uit Aaigem, Bambrugge, Burst, Erondegem, Erpe, Mere, Ottergem en Vlekkem zijn soms gelijkend en soms verschillend, soms plat maar altijd mooi.

“Dialect is zeer broos immaterieel erfgoed”, verduidelijkt Michaël Van Houtte van de erfgoedcel. “Enerzijds is dialect als levende taal constant aan verandering onderhevig. Anderzijds spreken minder en minder mensen dialect in een wereld waar Standaardnederlands de norm is geworden. Wij willen met enkele projecten de waarde van de lokale dialecten in de verf zetten. Op die manier hopen we bij te dragen aan het bewaren en waarderen van dialect als immaterieel erfgoed.” En dus mogen de dialecten uit Erpe-Mere zeker niet ontbreken!

Welk woord verdient het volgens jou om mee te dingen naar de titel “mooiste dialectwoord van Erpe-Mere”? Dien nu je voorstel in via dit formulier of via de inleverbus die je in de bibliotheek terug vindt.

Tot eind augustus kan je voorstellen doen. Uit alle voorstellen wordt een shortlist bepaald van tien dialectwoorden waarop je in oktober 2018 zal kunnen stemmen in een echt stemhokje in de bibliotheek.

Gepubliceerd op  di 22 mei 2018